Gvardiola otkrio kada će u penziju: Menadžer Sitija je tek na polovini trenerske karijere

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola rekao je da namerava da se penzioniše tek kada odradi još 700 utakmica na klupi kao šef stručnog štaba

  • 0
mančester Siti

Foto: AP/Tanjug

Mada Gvardiola je protiv Fulama upisao jubilarni 700. meč na klupi u prethodnih 13 godina otkako je trener, a posle osam titula sa Barselonom, Bajernom i Sitijem, dve Lige šampiona i još Kupova, imao je i zašto uživati.

- Sedamsto utakmica i hoću da odradim još toliko. Posle toga mogu da se penzionišem. Tako da, dobro je. U životu kada počnete nešto, ne očekujete šta će se dešavati u budućnosti i nikad to nisam očekivao. Dobro je imati 700 mečeva i malo poraza među njima - rekao je Gvardiola.

Nije hteo da ograničava sve samo na sebe, već je uspehe podelio i sa ostalima sa kojima je sarađivao.

- To je dobro jer svi igrači i osoblje koje sam imao u Barseloni B, pa u prvom timu, onda u Bajernu i sada ovde dele to sa mnom. Neverovatan je broj 700 uz sve ljude koji su zajedno uradili mnoge stvari. Nadam se da to možemo da nastavimo i u budućnosti - poručio je Gvardiola.

Španac sledećeg meseca puni 50 godina, a pre kraja godine će upisati još jednu "okruglu" cifru jer će 250. put sedeti na klupi Sitija.

S obzirom na to da je nedavno potpisao novi ugovor sa mančesterskim klubom od dve godine, Gvardiola će verovatno na klupi "Građana" ostati do 2023. godine.

Video: Bravura Sume i gol Štulića za pobedu Partizana protiv Čukaričkog u 86. minutu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA