Juventus kaznio kukavičku igru Torina: "Stara dama" preokretom i golom u 89. minutu došla do pobede

Fudbaleri Juventusa pobedili su Torino u meču desetog kola Serije A i gradskom derbiju "Della Mole" sa 2:1 na svom stadionu

  • 0
Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/AP

Juventus je tokom većeg dela meča pokušavao da stigne prednost Torina i kako su se gosti na "Alijanc stadionu" više povlačili, to je Juventus bivao opasniji.

Torinski crno-beli su do remija stigli u 77. minutu, ali su u završnici imali još nekoliko prilika i za ceo plen.

Prosto, "Bikovi" su im nekako olako dozvoljavali da ordiniraju oko kaznenog prostora svojom totalno defanzivnom igrom, pa je Juventus konstantno pretio tokom poslednjih dvadesetak minuta susreta i tada sve prekrenuo u svoju korist.

Torino je poveo u devetom minutu kada je lopta posle kornera sa leve strane nekako došla do Nikolasa Enkulua.

On se snašao i šutirao po zemlji u dalji ugao i savladao golmana Juventusa. Juve je do izjednačenja stigao umalo u 57. minutu.

Huan Kvadrado je pogodio gol sa 16 metara posle kornera, ali je iz VAR sobe stigao signal Danijeleu Orsatu da proveri tu situaciju.

Ispostavilo se da je Leonardo Bonući, koji je bio u ofsajdu, poskočio ispred Sirigua, pa golman Torina nije mogao idealno da reaguje i pogodak je poništen.

 

Ovaj pogodak očito nije bio dovoljna opomena igračima Torina koji su nastavili da se brane, samo su to činili sve lošije.

Tako je u 77. minutu Kvadrado, nesuđeni strelac gola postao asistent. Sa desne strane je podigao centaršut za Vestona Mekenija, a ovaj je glavom pogodio za 1:1 u 77. minutu.

Paulo Dibala je u 88. minutu dobio dobar centaršut kod desne stative gola Torina, ali je Sirigu odbranio njegov udarac.

 

Međutim, samo minut kasnije, Kvadrado je opet bio sam gore desno i iz pozadine je poslao novi idealan centaršut, samo što je ovog puta spojio Bonućija sa golom za 2:1 i novu pobedu Juventusa.

Crno-beli sada imaju 20 bodova, što je dovoljno za drugo mesto Serije A, dok Torino sa šest bodova zauzima 18. poziciju i nalazi se u zoni ispadanja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Bravura Sume i gol Štulića za pobedu Partizana protiv Čukaričkog u 86. minutu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA