≫ 

Lajpcig dvaput vodio, Bajern stizao i izborio remi: "Prštali" preokreti u derbiju Bundeslige!

Fudbaleri Bajerna iz Minhena i Lajpciga odigrali su nerešeno u meču desetog kola Bundeslige sa 3:3

  • 2
Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Dvaput je Lajpcig imao vođstvo i oba puta ga je ispuštao, s tim što su jednom u prednosti bili i izabranici Hansija Flika, pa je na kraju kao najpošteniji rezultat proizišao remi dve ofanzivno potentne ekipe.

Poveo je Lajpcig u 19. minutu posle pogotka Kristofera Nkunkua. Emil Forsberg je u kontri sa centra igrališta poslao pas napred kroz odbranu za Nkunkua, ovaj je primio loptu i krenuo sa četrdesetak metara ka golu Bajerna.

Probao je da istrči Manuel Nojer i da presretne igrača Lajpciga, ali je Nkunku ostao smiren, obišao je golmana Bajerna i onda je rutinski plasirao loptu u gol za 1:0.

Bajern je pre poluvremena izjednačio, a onda i poveo i u obe situacije je asistent bio Kingsli Koman.

Sedamnaestogodišnji Džamal Musijala je sa ivice kaznenog prostora šutirao precizno i pogodio za 1:1 u 30. minutu, a četiri minuta kasnije Koman je u šesnaestercu uposlio Tomasa Milera, a Miler je bio neumoljiv za 2:1.

To nije bilo sve od Lajpciga koji je u 36. minutu izjednačio golom Džastina Klajverta, a onda u 48. minutu poveo pogotkom Forsberga.

Nordi Mukijele je glavom sa ćoška šesnaeterca spustio loptu na oko 25 metara u sredini za Hajdaru, ovaj je iz prve produžio napred u kazneni prostor za Klajverta, a Džastin je bio siguran - precizan šut u donji desni ugao gola i 2:2.

Forsberg je pogodio posle dodavanja Anhelinja i dobrog centaršuta iz uigrane akcije Lajpciga. Emilu je ostalo samo da se "pokloni" i glavom dokrajči akciju iz peterca za 3:2.

Ni Bajern se još jednom nije predao. Koman je opet bio asistent u 75. minutu, Miler nije bio dovoljno dobro sačuvan pa je sa pet metara glavom postavio konačan rezultat utakmice.

U prethodna četiri meča odigrana istog dana, nerešeno je bilo u tri slučaja. Borusija i Ajntraht su igrali 1:1, Keln i Volfsburg 2:2, Frajburg i Borusija Mehengladbah takođe 2:2, dok je Arminija Bilefeld pobedila Majnc sa 2:1.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Bravura Sume i gol Štulića za pobedu Partizana protiv Čukaričkog u 86. minutu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    5. decembar 2020 | 22:33

    Ма, склањалица( тако би увек рекли јадни гробари)!

  • Gogo

    5. decembar 2020 | 22:45

    Obori me za 300 e ajjj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA