Tadić strelac u porazu Ajaksa: "Kopljanicima" presudilo dete iz njihove škole

Fudbaleri Tventea pobedili su Ajaks u 11. kolu holandske Eredivizije i ugrozili mu prvo mesto na tabeli pred naredne vikende

  • 1
Dušan Tadić Foto: Marko Jovanović

Tvente je slavio sa 2:1, a ključni čovek pobede bio je Kvinsi Menig, igrač koji je ponikao upravo u nedrima Kopljanika pre 13 godina kada je kao dvanaestogodišnjak došao u omladinsku školu amsterdamskog kluba.

Postigao je dva gola, dok je utešni pogodak za Ajaks delo srpskog internacionalca Dušana Tadića.

Menig je doveo Tvente u vođstvo u 22. minutu kada je Hulio Plehueselo povukao loptu skoro od sredine terena i doturio je u kazneni prostor za Meniga, a ovaj zalomio udesno i pogodio dalji ugao sa leve strane.

Ajaks je u drugom poluvremenu izjednačio sa bele tačke, a siguran izvođač penala bio je Tadić u 59. minutu.

Penal je skrivio Vut Brama koji je s leđa povukao Zakariju Labijada u svom šesnaestercu. Tadić je šutirao ulevo, golman Tventea se bacio u suprotnu stranu i posle sat vremena igre bilo je 1:1.

Za poraz Ajaksa pobrinuo se Menig u 84. minutu. On je tada krenuo u solo akciju sa levog krila, driblao je ka sredini i onda desnom unutrašnjom pogodio sam ugao gola Ajaksa za 2:1 i konačan rezultat.

Ajaks sada ima 27 bodova posle 11 odigranih utakmica, samo dva boda manje od Vitesea, dok je PSV na 23 boda sa utakmicom manje.

Tvente se pobedom primakao zoni evropskih takmičenja, pa sa 21 bodom zauzima peto mesto i bod ga deli od pozicije koja vodi u evro-takmičenjima sledeće sezone.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Bravura Sume i gol Štulića za pobedu Partizana protiv Čukaričkog u 86. minutu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA