≫ 

Ko se oprašta od LŠ i postaje potencijalni rival Zvezde? Evo kako Marko Nikolić može da joj pomogne!

Ovo su mečevi od kojih će zavisiti ko će završiti kao treći u grupama Lige šampiona i kao takav postati potencijalni rival crveno-belih na proleće

  • 5
Marko Nikolić, FK Lokomotiva Moskva Foto: AP/Tanjug

Liga šampiona će u utorak i sredu dobiti konačan rasplet u grupama E, F, G i H, a tako će i Crvena zvezda saznati jednog od potencijalnih rivala u nokaut fazi Lige Evrope.

Od večerašnjih mečeva, na programu je samo jedna grupa koja određuje potencijalnog rivala Zvezde, preostale se igraju u sredu.

Lajpcig - Mančester junajted

U pitanju je grupa H u kojoj se ne zna ko će od trojke PSŽ, Mančester junajted i Lajpcig završiti kao prvi, ko kao drugi i ko kao treći.

PSŽ je u najboljoj poziciji i čeka ovo kolo kao favorit za prvo mesto, jer igra na svom terenu protiv Bašakšehira, a ima i bolji međusobni skor od Junajteda i Lajpciga.

Lajpcig i Junajted će u međusobnom duelu odlučiti ko ide dalje. Ukoliko Lajpcig pobedi, on će u nokaut fazu, a Junajted u Ligu Evrope, dok će u slučaju pobede Junajteda ili remija, Crveni đavoli u nokaut fazu Lige šampiona, a Lajpcig u Ligu Evrope.

Pošto su obe ekipe veoma jake, Zvezdi ostaje samo da se nada da joj neka od ovih ekipa neće doći na žrebu za Ligu Evrope.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Mnogo više Zvezdi interesantnih mečeva igra se u sredu, a u nastavku ćemo analizirati i kako bi ishodi ovih parova odgovarali crveno-belima.

Ajaks - Atalanta

Ovo je direktna borba za drugo mesto. Ko pobedi ide u nokaut fazu LŠ, a ukoliko bude remi Atalanta prolazi dalje, a Ajaks ide u LE. Takođe isto važi kao i kada je u pitanju Junajted, Zvezdi ostaje da se nada da će izbeći jednog od ovih rivala na žrebu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bajern - Lokomotiva

Marko Nikolić ima minimalne šanse da se domogne evropskog proleća. Za to mu je potrebna pobeda protiv Bajerna, koji je već osigurao 1. mesto. Ipak, čak i ako Lokomotiva nekim čudom obezbedi 3. mesto, neće biti rival Zvezde na proleće, zbog slabijeg koeficijenta u odnosu na druge ekipe, pa bi u tom slučaju Zvezdin rival mogao da bude Lacio ili Briž iz grupe F, ili Diamo Kijev iz grupe G. Ipak, najrealnije je da ta kalkulacija neće ni biti potrebna i da će potencijalni rival biti bolji iz duela Salcburg - Atletiko.

Eventualni trijumf Marka Nikolića mogao bi da pomogne crveno-belima, jer Dinamo Kijev (koji ima najbolji koeficijent i najrealnije bi on bio potencijalni rival), Lacio i Briž, svakako nisu ekipe koje mogu da se mere sa Atletiko Madridom, a neke i sa Salcburgom.

Salcburg - Atletiko Madrid

Ko pobedi ide dalje, a u slučaju remija će to biti Atletiko Madrid. I Salcburg i Atletiko mogu do trećeg mesta u slučaju poraza, ukoliko Lokomotiva ne pobedi Bajern u Minhenu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Inter - Šahtjor i Real Madrid - Borusija Menhengladbah

Ovi parovi su zajedno stavljeni, jer je u ovoj grupi potpuna ludnica i postoji nekoliko kalkulacija u zavisnosti od rezultata.

Realu, Menhengladbahu i Šahtjoru pobede donose nokaut fazu, dok Interu ni pobeda ne obezbeđuje prolaz dalje, jer ako Real i Menhengladbah remiziraju, ispada. Sve četiri ekipe mogu da završe do na trećem mestu i da budu potencijalni rival Zvezde.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Lacio večeras (18.55) ima zicer da potvrdi plasman u osminu finala - u goste mu dolazi Briž koji ima dva boda manje, i samo ako izgube, Rimljani neće proći dalje. Kvota na keca je 1,80, na iks 3,60, a na dvojku 4,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lacio - Briž.

Spektakl na Nou Kampu (21.00), duel između Barselone i Juventusa, ne nosi veliki rezultatski značaj - i jedni i drugi idu dalje, a Juve može do prvog mesta samo ako pobedi sa više od dva gola razlike. U takvoj atmosferi, očekuju se golovi, kvota na GG3+ je 1,80, dok je kec 2,20, a dvojka 3,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Juventus.

PSŽ od 21.00 čeka Bašakšehir, a pobeda i remi mu garantuju plasman u osminu finala, kao i remi. Teško da će Sveci prokockati ovo. Kvota na keca je 1,12,  a kombinazzija 1&3+ 1,33. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za PSŽ - Bašakšehir.

Večeras (21.00) u Lajpcigu se igra meč s ogromnim ulogom - pašće direktna odluka ko ide u osminu finala. Lajpcigu odgovara isključivo pobeda, dok Mančester Junajted i nerešen rezultat vodi dalje. Kec je 2,50, dupla šansa X2 1,52, a kvota na GG3+ 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za RB Lajpcig - Mančester Junajted.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    8. decembar 2020 | 14:17

    Dajte Real da se igramo!!!

  • X

    8. decembar 2020 | 15:16

    Voleo bih Lokomotivu na Czv,nije ćela dugo silovao zvezdanu!

  • Nesa CZV

    8. decembar 2020 | 23:54

    Nama je svejedno koga god dobijemo to je ne premostiva prepreka, samo postoji mogucnost da bruka bude manja ili veca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA