≫ 

Napredna statistika UEFA kaže: Borjan je najbolji u Ligi Evrope, bolji i od nesavladivog Livakovića

Milan na vrhu liste najboljih čuvara mreže u Ligi Evrope

  • 23
milan borjan Foto: MN Press

Navijači Zvezde znaju već i kao papagaji ponavljaju da je Milan Borjan među najboljim golmanima u Ligi Evrope, a sad mogu da kažu da je i najbolji od najboljih - jer tako kaže UEFA, odnosno algoritam koji pravi proračune uspešnosti svih "jedinica" koje brane mrežu klubova u drugom najjačem takmičenju.

Po tom proračunu čuvar mreže Zvezde je ispred svih kolega, sakupio je 5263 poena, čemu je najviše doprinela činjenica da je sačuvao gol u poslednje dve utakmice - protiv Genta i Hofenhajma.

Osim toga, nesavladiv je na pet uzastopnih mečeva, ukjučujući tu utakmice Supelige, koje takođe ulaze u obračun ovog algoritma.

Zanimljivo, Borjan je uprkos četiri primljena gola po ovom merenju uspešniji i od Dinamovog Livakovića - jedinog nesavladivog u pet utakmica Lige Evrope!

Čuvar mreže Dinama ima 5008 poena, i nije drugi, već trećeplasirani na listi najboljih golmana.

Između Borjana i Livakovića je golman Hofenhajma Oliver Bauman, čiji tim dominira u grupnoj fazi, upravo u grupi sa Zvezdom, a "jedinica" nemačkog tima kapitulirala je dosad samo jednom.

milan borjan Foto: UEFA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA