≫ 

Sadik rešeta u Španiji, Partizan trlja ruke: Evo kako se sve aktiviraju dodatni bonusi od transfera

Ivica Iliev, čovek koji je najzaslužniji za dolazak Nigerijca u Humsku, ističe u razgovoru za Telegraf da ga ovakve njegove partije u Almeriji ne iznenađuju i siguran je da će one biti još bolje

  • 22
Umar Sadik Foto: Privatna arhiva

Golgeterska serija Umara Sadika u španskoj Almeriji se nastavlja, a kako Nigerijac iz kola u kolo Sekunde igra sve bolje i sve je efikasniji, tako u Partizanu zadovoljno trljaju ruke, jer im se u perspektivi od bivšeg napadača smeši veliki novac. Bilo da se Almerija plasira u Primeru ili, pak, fudbaler pre toga bude prodat – potpuno je svejedno, jer crno-beli imaju zagarantovanu zaradu.

Sadik je trenutno na koti od pet golova (odigrao 14 mečeva), uz to je upisao tri asistencije, a nad njim su napravljena i četiri jedanaesterca, koja su direktno krojila rezultate pomenutog kluba. Sve to takođe može da se odrazi na bankovni račun kluba iz Humske, jer su Španci u obavezi da isplate i bonuse vezane za učinak i broj odigranih mečeva, koji takođe nisu mali, a važe sve vreme trajanja ugovora.

Ulazak Almerije u Primeru i 20 golova Sadika prvi uslov

No, krenimo redom, Partizan je od Sadika već inkasirao 5.000.000 evra, a do narednog leta izvesno je, ako Almerija nastavi u istom ritmu i domogne se Primere, da će zaraditi još 4.000.000 evra.

Od toga 3.000.000 kao bonus za plasman u elitni rang takmičenja (trenutno su treći na tabeli, sa bodom zaostatka u odnosu na drugog i tri u odnosu na prvoplasirani tim) i još milion evra kao nagradu sa Sadikov učinak.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

A, on podrazumeva da Nigerijac do kraja sezone mora da postigne 20 golova, što će biti naplaćeno sa 500.000 evra i odigra određeni broj mečeva, što takođe iznosi još 500.000 evra. Na sve navedeno je uvršten i procent od dalje prodaje, koji iznosi 10 posto. Dakle, sve ukupno 9.000.000 evra i procenti.

Partizan se "obezbedio" i ako Almerija ne uđe u Primeru

Umar Sadik Umar Sadik u dresu Partizana tokom večitog derbija; Foto: Marko Jovanović

Ukoliko se, pak, Almerija ne plasira u Primeru i odluči da proda Sadika, aktivira se drugi deo dogovora i Partizan se i u tom slučaju zaštitio zagarantovanom zaradom, ali preko procenata, odnosno ekonomskih prava na igrača i njegove dalje prodaje.

Rekosmo da su crno-beli od Sadika već zaradili 5.000.000 evra i taj iznos su Španci isplatili za 60 posto ekonomskih prava na napadača, dok su preostalih 40 odsto i dalje u vlasništu Partizana. Ako Almerija odluči da proda Sadika, a da se pre toga nije domogla Primere, klubu iz Humske u tom pripada 40 posto od ugovorene cene obeštećenja. Plus, navedeni bonus za Sadikov lični učinak i broj odigranih mečeva, koji je sve vreme takođe na snazi.

Ivica Iliev: Sadik pokazuje zašto je najskuplji stranac u istoriji srpskog fudbala

Ivica Iliev, FK Partizan Ivica Iliev na utakmici Partizana u loži stadiona u Humskoj; Foto: MN Press

Čovek koji je najzaslužniji za angažovanje Umara Sadika leta 2019. godine – Ivica Iliev kaže za Telegraf da ga igre Nigerijca nimalo ne iznenađuju i da će tek pokazati pun potencijal kada se u potpunosti adaptira na novu sredinu.

- Sadik je u Almeriji tek dva i po meseca i već pokazuje dobar deo velikog potencijala, koji nikoga od nas koji ga dobro poznajemo ne iznenađuje. To je sasvim očekivano od Umara, zato sam ga, na kraju krajeva i želeo u Partizanu, i vidim ga za koju godinu, a možda i pre i u daleko jačem klubu. Pokazuje zašto je najskuplji stranac u istoriji srpskog fudbala, pokazuje i kritičarima da su im priče bile prazne i neosnovane – kaže Ivica Iliev.

Iliev, koji je Sadika želeo još u zimu 2019. (nije bilo mogućnosti da se transfer ostvari), tvrdeći da će Partizani doneti mnogo na svim poljima, rezultatski i finansijski, kaže da će Nigerijac tek pokazati raskošni talenat.

- Umar je trenutno na 70 posto svojih mogućnosti, na putu adaptacije na tim, saigrače, novu zemlju, jezik, kulturu... Zamislite šta će tek pružati kada se prilagodi u potpunosti ako trenutno igra na ovom nivou, a nije još do kraja. Ima neverovatne fizičke predispozicije, snagu, brzinu i veoma je inteligentan, igra u oba pravca. Pa, i poslednji gol Saragosi je potvrda ovoga što pričam.

- Prekinuo je napad rivala na sredini terena, oduzeo loptu, otvorio kontru i stigao u završnicu, koja je bila maestralna. To je primer modernog napadača. Mlad je, tek su mu 23 godine, ali ima izražen karakter pobednika. Ambiciozan je, volja ra radi, da uči i napreduje i verujte, pred njim je lepa budućnost – jasan je Ivica Iliev.

Video: Kako je u Šapniji? OK, gubimo utakmice a meni jako nedostaje Partizan

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    10. decembar 2020 | 13:08

    Џаба вам новци..ипак сте увек били и бићете само сенка и комшија светског првака...

  • Rokoalakoki

    10. decembar 2020 | 14:04

    reseta auuuu 5 golova na 14 utakmica hahah smesni ste

  • marko

    10. decembar 2020 | 13:16

    Ma cudo su napravili. Ajde prodajte nekada igraca nekom klubu koj igra prvu ligu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA