≫ 

Težak udarac za francuski fudbal, liga ostala bez ugovora od 830 miliona po godini!

Nosilac TV prava, kompanija "Mediapro", usled krize nije bila u stanju da ispunjava dogovor sa LFP-om, pa je došlo do prekida saradnje

  • 0
Fudbal, Mancester Junajted, Pariz Sent Zermen Foto: Tanjug/AP

Francuski elitni fudbal, Liga 1 i Liga 2, nalaze se pred velikim iskušenjem, zapravo pred kolapsom, jer su ostali bez glavnog "finansijera", TV kuće "Mediapro" koja usled finansijske krize više nije bila u stanju da ispunjava obaveze iz ugovora, prenose francuski mediji.

Podsetimo, ova špansko-kineska kompanija, tojest njena ćerka firma "Telefoot", je pre samo četiri meseca potpisala ugovor kao nosilac TV prava utakmica francuske prve i francuske druge lige na četiri godine, vredan 830 miliona evra na godišnjem nivou.

Dogovoreni novac je od momenta potpisa u ratama trebalo da "leže" u kasu lige, dalje na račune klubova, međutim dosad je uplaćena samo jedna od ukupno tri (druga 172 miliona, treća 152) za ovaj period - bila je to prva i poslednja!

Liga Francuske (LFP) nije imala kud pošto je dobila potvrdu da TV kuća nema načina da isplati novac. Dve strane su raskinule saradnju uprkos pokušajima da se nađe kompromisno rešenje, s tim da će se dalje ovim slučajem baviti Sud pošto su zastupnici LFP-a podneli prijavu protiv "Mediapro" kompanije zbog kršenja ugovora.

Kako bilo, francuski fudbal i klubovi Lige 1 i Lige 2 do daljeg će biti bez udarne finansijske injekcije, i to u vreme najveće krize, pa ostaje pitanje kako će svi oni "izgurati" sezonu u vreme kada priliva novca nema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA