≫ 

Borjan najbolji golman LE, Milunović 2. najbolji štoper: Dominacija igrača Zvezde po statistici UEFA

Napredna statistika na sajtu UEFA kaže da je Borjan skupio 6.061 poen, što je za 453 više od Dominika Livakovića, koji je na drugom mestu

  • 9
Milan Borjan, Nemanja Milunović, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Crvena zvezda je obezbedila evrpsko proleće pošto je grupu L u Ligi Evrope završila na drugom mestu sa 11 osvojenih poena. Jedan od najzaslužnijih za takav učinak je i Milan Borjan, čuvar mreže i kapiten crveno-belih, koji je ostao nesavladan na tri poslednje utakmice grupne faze.

Borjan je i u Liberecu krunisao sjajnu formu u Ligi Evrope, pa je tako grupnu fazu ovog takmičenja završio kao zvanično najbolji golman.

Prema naprednoj statistici koju UEFA radi na svom sajtu, Borjan je sakupio 6.061 poen, drugi je čuvar mreže Dinama iz Zagreba Dominik Livaković sa 5.608, a treći Oliver Bauman iz Hofenhajma sa 5.108.

Top 5 upotpunuju još Pau Lopez iz Rome i David Ospina iz Napolija.

Milan Borjan, Liga Evrope, FK Crvena zvezda Printskrin: Uefa.com

Zanimljivo je da je po statistici visoko plasiran i Nemanja Milunović, štoper crveno-belih, je takmičenje završio na drugom mestu u konkurenciji štopera.

Ispred njega je samo Naćo Monreal iz Real Sosijedada sa 6.921 poena, dok je Milunović na drugom mestu sa 5.861 poena, a treći je Met Doerti iz Totenhema sa 5.840.

Kada je u pitanju ukupna rang lista u konkurenciji igrača na svim pozicjama, Borjan je na 13. mestu, Milunović na 17, a El Fardu ben na 57.

Od srpskih igrača je u top 100 još samo Andrija Živković iz PAOK-a na 39. mestu, dok je sledeći tek Milan Gajić, koji je zauzeo ukupno 108. mesto na listi.

Video: Milunović i Borjan o evropskom proleću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    11. decembar 2020 | 15:21

    Borjan najbolji golman u zvezdi zadnjih 30..godina..svaka čast milane.. Napred zvezda..

  • Jevrem

    11. decembar 2020 | 13:26

    Borjan # 1 ❤💪 ostali nek se redjaju kako hoce 🔴⚪🇷🇸🙂🎸🍻

  • Grobarska nocna mora

    11. decembar 2020 | 13:55

    Kako nema grobara ni na kakvim listama? Izbrisani?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA