Da li ovaj podatak nagoveštava da će Murinjo da osvoji titulu sa Totenhemom?

Interesantno je da Murinjo, svaku sezonu koju je do sada završavaju u Premijer ligi, završavao na istoj poziciji na kojoj je bio i nakon 12 odigranih kola

  • 0
Žoze Murinjo Foto: Youtube.com

Sujeverje je neverovatno jak poriv u svetu sporta, nešto što se zapostavlja ali se ne zaboravlja. Nešto što se odbacuje ali se ima u vidu. Tako i navijači Totenhema pokušavaju da pronađu jedan podatak koji bi naveo da će Žoze Murinjo predvoditi "pevce" do titule ove sezone u Premijer ligi - i pronašli su ga.

Interesantno je da Murinjo, svaku sezonu koju je do sada završavaju u Premijer ligi, završavao na istoj poziciji na kojoj je bio i nakon 12 odigranih kola. Šta to znači? Pa, znači da će na kraju biti šampion pošto se Totenhem trenutno nalazi na prvoj poziciji!

Koliko ovo ima smisla, prosudite sami, ali nije prvi put da navijači Totenhema povezuju simboliku sa eventualnim ishodima. Londonski klub je poslednji put u FA kupu slavio 1991. godine, a pre toga su trofej u tom takmičenju osvojili, 1981, 1961, 1921. i 1901. godine. Naravno, sada se nadaju da će ga uzeti i 2021. godine, ova hronologija je jasna.

Prvi mandat Murinja u Engleskoj prošao je na klupi Čelsija u sezoni 2004/05. kada je posle 12 kola bio na prvoj poziciji, a sve je završeno titulom "plavaca". Isto se dogododilo godinu dana kasnije, a onda su sledeće godine nakon famoznih 12 kola zauzimali drugo mesto. I? Šta se dogodilo? Završili su drugi.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by FourFourTwo (@fourfourtwouk)

Indikativno je da mu se to nije dešavalo samo u Primeri kada je vodio Real, a još interesantnije da mu se to svaki put desilo kada je vodio ekipe u Portugalu i Premijer ligi, te završavao prvenstvu na klupi istog tima. Ima materijala za navijače "pevaca" da veruju, nije titula odavno bila u tom delu Londona.

Video: Paklen žreb za crveno-bele u Ligi Evrope: Zvezda ide na Milan!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA