≫ 

Svi golovi Stankovića protiv Milana: Direktno iz kornera, 2 bombe, a jedan i uz pomoć Ibrahimovića

Trener Zvezda će po prvi put kao trener odmeriti snage sa velikim rivalom, protiv koga je kao igrač 26 puta vodio bitke tokom karijere

  • 7
Dejan Stankovic, Inter, Milan, golovi Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Profimedia/Youtube/La Storia del Milan/TheGreatOneInter

Dejan Stanković će ponovo da odmeri snage protiv Milana! Ovoga puta će to po prvi put biti u ulozi trenera i po prvi put sa Crvenom zvezdom. Posle 15 godina karijere u Italiji, odigrao je veliki broj mečeva protiv Rosonera, najpre u dresu Lacija, a zatim i u dresu Intera.

Stanković je ukupno protiv Milana odigrao 26 utakmica, ali nema pozitivan skor. Pobedio je na šest, utakmica, sedam puta je ishod bio nerešen, a trinaest puta je Stanković napuštao teren poražen. Ukupno je šest puta Stanković zatresao mrežu Milana, od čega dva puta kao igrač Lacija i četiri puta u dresu Intera.

Dok je igrao za Lacio u periodu od 1998. do 2003. Stanković je ukupno odigrao 12 mečeva protiv Milana i pobedio je samo na jednom. Na osam mečeva u Seriji A protiv Milana u dresu Lacija nije osetio slast pobede. Tri puta je poražen, a pet puta je ishod bio nerešen. Ipak, uspešniji je bio u Kupu Italije, gde je odigrao četiri meča protiv Milana i zabeležio jednu pobedu, remi i dva poraza.

Stanković je u dresu Lacija dva puta zatresao mrežu Milana, od čega je posebno spektakularan bio prvi gol.

Bila je to prava bomba sa oko 30 metara, kojom je "skinuo paučinu" sa gola Milana. Sve to je burno proslavio skidanjem dresa i emotivnim trkom preko čitavog terena.

Slično je bilo i kod drugog gola u dresu Lacija, kada se našao na pravom mestu u kaznenom prostoru pa je jedan "odbitak" zakucao u mrežu rivala i ponovo emotivno slavio.

Preostala četiri gola Stanković je dao u dresu Intera, sa kojim je imao 14 duela protiv Milana, pet puta je pobedio, jednom je bio remi, a osam puta je poražen.

Ipak, postigao je protiv Milana za Inter neke spektakularne golove, jedan je čak dao direktno iz kornera! Bio je to ukupno treći gol u njegovoj karijeri protiv Milana, a prvi u dresu Intera u porazu od 3:2 u derbiju "de la Madonina".

Spektakularan gol Stanković je dao u u derbiju koji je odigran 28. oktobra 2006. godine, kada je spektakularno zatresao mrežu Brazilca Dide.

Interesantno je da mu je za peti gol protiv Milana, pomoć pružio tadašnji saigrač u Interu, Zlatan Ibrahimović, koji je sada "udarna igla" Milana u napadu.

Zlatan je Stankoviću lepo spustio loptu glavom, a on je iz punog trka matirao Abijatija, koji je tada branio za Milan.

Poslednji gol protiv Milana u karijeri Dejana Stankovića je i jedan od najčuvenijih golova njegove karijere, i to u spektakularnoj pobedi od 4:0, u sezoni koja je ušla u istoriju zbog "triplete" na čelu sa Žozeom Murinjom na klupi Neroazura.

Tada je Stanković sa nekih tridesetak metara zakucao loptu u mrežu Storarija, koji je bio na golu Rosonera i izazvao delirijum navijača Intera, ali i mnogih komentatora širom sveta.

Mečevi Zvezde protiv Milana zakazani su za 18. februar na Marakani i nedelju dana kasnije na San Siru. Videćemo kakav će učinak posle toga imati Dejan Stanković protiv Rosonera i da li će popraviti ili pokvariti statistiku iz igračkih dana.

Video: Stanković o Milanu: Biće spektakl, nadam se sa navijačima

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nczv

    16. decembar 2020 | 20:21

    Kojeg bre Stankovica ne dizite ga vise u nebebo nema potrebe, ono sto je svet zabelezio je to da se radi o najprljavijem igracu sa najvecim brojem crvenih kartona u karijeri. Nismo mi budale pa da to ne pamtimo. Kao treber se i danas pokazao u Milanovcu gde na nasoj klupi uci trenersku skolu. Nije milan tirana, genk, liberec, zivi bili pa videli

  • Maksa

    17. decembar 2020 | 01:44

    Sad ce Deki da asistira Ibrahimovicu tako sto ce da ubaci Gobeljica od pocetka!

  • Namestaljke

    16. decembar 2020 | 23:20

    Sklanjalice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA