≫ 

Borjan spasavao, "Deda" pogađao, Zvezda dobila Metalac za kraj jeseni u Superligi

Strelac jedinog gola za crveno-bele bio je štoper Nemanja Milunović u prvom poluvremenu

  • 93

Možda partija Crvene zvezde u Gornjem Milanovcu nije bila impresivna kao celokupna jesen u Superligi, ali je cilj ostvaren - srpski šampion upisao je trijumf protiv Metalca u 19. kolu rezultatom 1:0 (1:0)  i tako na zimsku pauzu otišao sa devet bodova viška u odnosnu na najbližeg pratioca Partizan!

Strelac jedinog gola na meču bio je iskusni štoper Nemanja Milunović, kog saigrači u svlačionici zovu "Deda", i to nakon kornera koji je u 36. minutu izveo El Fardu Ben.

Crveno-beli su osvojili čak 53 boda u prvom delu sezone, dobili su 17 mečeva i odigrali su nerešeno samo večiti derbi i protiv Javora, dok je gol razlika još impresivnija - 51 dat gol i sedam primljenih. Poslednji put loptu iz mreže u SL su vadili 8. novembra protiv Inđije.

Računajući sve utakmice, crveno-beli su u Gornjem Milanovcu vezali osam mečeva u svim takmičenjima na kojima nisu primili gol - uz napomenu da su jedina dva meča od početka sezone izgubili od Omonije posle penala i Hofenhajma u grupnoj fazi Lige Evrope.

Što se tiče Zvezdine partije protiv Metalca, nema sumnje da će ona vrlo brzo otići u zaborav i da će se pamititi samo rezultat! Nije srpski šampion blistao kao u ranijim mečevima i mogu da zahvale samo Milanu Borjanu što je mreža ostala mirna.

Kapiten crveno-belih je u prvom poluvremenu upisao čak tri odbrane! Prvu već u 13. minutu kada je Vlalulukin posle kontaranapada pobegao odbrani Zvezde, ali nije baš tako sjajno ni šutirao.

FK Crvena zvezda - FK Metalac

Foto: MN Press

Zatim je Antonijević u 32. minutu neočekivano šutirao iz daljine, iznenadio je Borjana koji je ipak uspeo da stigne loptu na desnoj stativi i izbaci je u korner.

Kazna za domaćina stigla je četiri minuta kansije! Ben je najpre iznudio korner sa desne strane, a zatim je "u trepavicu" pogodio Milunovića u petercu. Ovom nije bilo teško da se upiše u strelce...

Mogla je Zvezda već u narednom napadu da reši pitanje pobednika! Falčineli je izašao sam ispred Puletića, nakon što su crveno-beli brzo oduzeli loptu domaćinu, ali je golman Metalca izašao kao pobednik. Doduše, pitanje je da li je Puletić odbranio ili ga je Italijan pogodio u lice.

FK Crvena zvezda - FK Metalac

Foto: MN Press

Nekoliko trenutaka kasnije, tačnije u 44. minutu, i Metalaca je mogao da kazni promašaj Zvezde. Izveli su kroner sa leve strane, Popović je šutirao glavom sa sedam-osam metara, ali se Borjan ponovo vinuo kao mačka i izbacio loptu u korner.

Drugo poluvreme bolje da se nije ni igralo, gledajući šta se sve dešavalo u njemu. Praktično ništa nije bilo vredno pomena. Zvezda je preko Bena u 60. zabeležila prvu konkretnu akciju, dok je domaćin u 69. tražio penal posle duela Prestiža i Pankova. Nije bilo elemenata za najstrožu kaznu, što je sudija Lukić jasno video.

FK Crvena zvezda - FK Metalac

Foto: MN Press

Crveno-beli su najbolju priliku u drugom poluvremenu imali u 79. minutu kada igrači domaćeg tima umalo nisu postigli autogol posle centaršuta Gajića. I to jasno govori o tupoj oštrici Zvezdinog napada u nastavku meča. Doduše, tu je i onaj šut Gobeljića u nadoknadi posle kontranapada.

Finiš meča doneo je bespotrebnu nervozu i žute kartone za Grbovića i Sanoga, što je značilo da fudbaler Metalca mora ranije u svlačionicu jer mu je to bio drugi. To je izazvalo bes na klupi domaćeg tima i epilog svega je žuti karton za Žarka Lazetića i njegovog pomoćnika.

Meč u Milanovcu, inače, nije bio poslednji za crveno-bele u 2020. godini, jer će u petak od 13.30 minuta odigrati zaostali meč osmine finala Kupa Srbije protiv Rada na Banjici.

METALAC - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

(Milunović 36)

Metalac: Puletić - Milićević, Rogač, Vasiljević - Antonijević, Vlalukin (Grbović 83), Zoćević, Jokić (Milisavljević 60), Popović (Maksimović 82)  - Prestiž, Katanić (Kokir 62)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Rodić (Degenek 72), Petrović, Nikolić (Sanogo 60), Vukanović (Gobeljić 72), Ben (Boaći 82), Ivanić, Falčineli.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Golman na kolenima sprečio loptu da uđe u mrežu: Zbog odbrane postao je svetski poznat

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerty

    16. decembar 2020 | 17:28

    Kakvo sudjenje, jel ovo moguce. Jel ovo strah da se ne pogresi u korist Zvezde pa ajmo protiv Zvezde, bice srecni ovi sto vise prate nas nego svoj klub. Nepostojeci ofsajdi u situaciji 1 na 1 vec drugi put na mecu. Sramota.

  • Baster

    16. decembar 2020 | 17:49

    Od kada nema Marina,a sad i Kataia,nema igre. Nema upotrebljivog pasa. Uz njih čak i Ivanić zna da igra fudbal. Baš niko da napravi razliku na terenu,da bude lider,vodja.

  • Vratiće se rode

    16. decembar 2020 | 18:45

    Zvezda taman koliko treba, a to što grobari kukomavče, pa šta će!!! Grčevito se bore za drugu poziciju i strahuju od Vojvodine i Proletera... Tužan ste vi klub iz humske...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA