≫ 

Sahrana Zoltana Saba u petak u rodnom selu: Ovako igrači TSC-a žele da se oproste od svog trenera

Sportski direktor TSC-a ističe su mu svi igrači rekli da žele da igraju za svog trenera i da će biti dodatno motivisani da njemu u čast urade sve da pobede

  • 0
Zoltan Sabo

Foto: MN Press

Sportski direktor TSC-a Sabolč Palađi, utučen je posle smrti Zoltana Saba, tragedije koja je potresla njegov klub i srpski fudbal. Palađi ističe da je srpski fudbal izgubio mnogo odlaskom Saba, koji je bio jedan od mlađih trenera pred kojim je trebalo da bude velika budućnost.

Poslednji oproštaj od Zoltana Saba biće u petak u 12 časova u njegovom rodnom selu Svetozar Miletić u blizini Sombora.

Svima nam je ovo teško palo, ja sam se tek danas mogao da se čujem sa njegovom porodicom. Ono što se zna je da će sahrana biti u petak u 12 časova u njegovom rodnom selu Svetozar Miletić - rekao je Palađi.

Sportski direktor TSC-a kaže da će u preostale dve utakmice ekipu voditi pomoćni trener Mirko Jovanović, dok će posle toga biti odlučeno šta dalje i ko će posle smrti Saba biti prvi trener ekipe.

Na nama je da odigramo poslednje dve utakmice, koje će voditi pomoćni trener, a nakon toga ćemo da donosimo odluku za dalje, sve je ovo i dalje sveže - rekao je Palađi i istkakao koliko je srpski fudbal izgubio odlaskom Zoltana Saba.

TSC Bačka Topola, Sabolč Palađi

Sabolč Palađi, sportski direktor TSC-a; Foto: Mateja Beljan

- On nije bio samo trener, on je bio deo našeg rukovodstva, koji se pitao i za sve važne odluke kluba. U tom smislu nam je mnogo teže, jer on za nas nije bio običan trener. Veliki gubitak za srpski fudbal, jer je on bio neko ko se dokazao kao mlad trener, koji je napravio fantastične uspehe i pred njim je trebalo da bude blistava karijera. Nažalost, mi smo njega izgubili. A da ne pričamo o tome kakav je čovek bio, o čemu svedoče i izjave svih rivala koji su imali veliko poštovanje prema njemu.

Palađi je demantovao određene informacije da je Sabo držao trening u ponedeljak.

FK TSC

Igrači TSC-a žele da se pobedama oproste od svog trenera; Foto: MN Press

- Video sam neke iformacije u medijima da je u ponedeljak držao trening, ali to nije tačno, u ponedeljak nije bio tu, a mi smo se poslednji put čuli u ponedeljak uveče kada je bio u bolnici, ništa nije slutilo da će doći do ovakve tragedije - rekao je Palađi, koji nije želeo o detaljima lečenja Saba, koji je prema našim informacijama u nekoliko navrata vraćen iz bolnice.

Svi igrači TSC-a motivisani su da se pobedama oproste od svog trenera i da za njega igraju preostale dve utakmice protiv Inđije i Javora, koje su pomerene za dan posle smrti Zoltana Saba, dok još nije bilo priče da li će svi kolektivno kao klub ići na sahranu.

- Odlučićemo o tome nakon utakmice sa Inđijom. Svi igrači su mi rekli da će igrati za svog trenera i žele da zbog njega daju sve od sebe na preostale dve utakmice - zaključio je Palađi.

Video: Sudije i igrači se zbunili uoči minuta ćutanja za Zoltana Saba na meču Partizana i Mladosti

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA