≫ 

Arsenal uzeo bod posle 3 utakmice, Anćeloti ulovio "Lisice", Bijelsin Lids razneo Njukasl "petardom"

Prštalo je u uvodnim mečevima Premijer lige

  • 0
FK Lids - FK Mančester Siti Foto: Tanjug/AP

Prštalo je u uvodnim mečevima današnjeg programa Premijer lige koji su obeležili novi kiks Arsenala, impresivni Everton i magični Lids Marsela Bijelse.

U zanimljivom derbiju odigranom na King Pauer stadionu, Everton je potpuno razoružao Lester i trijumfovao sa 2:0. Majstorski šut Ričarlisona u 21. i reakcija defanzivca Holgejta posle odbitka u 72. minutu, bili su dovoljni za drugi vezani trijumf "Karamela".

Lester je odigrao očajan meč, nije bio na prepoznatljivom nivou, pa je Karlu Ančelotiju bilo lako da još jednom taktičkom majstorijom posle Čelsija, uzme meru još jednom timu iz vrha tabele.

Arsenal je konačno zaustavio sunovrat i propadanje, osvojio je bod protiv zahuktalog Sautemptona (1:1), ali još jednu utakmicu završio sa desetoricom.

Teo Volkot je šokirao "Tobdžije" posle sjajne akcije u 18. minutu, ali je izjednačenje doneo Pjer Emerik Obamejan u 52.

Gaboncu je ovo prvi gol u Premijer ligi posle mesec i po dana, a uprkos isključenju Gabrijela Magaljaeša u 62. minutu, Arsenal je mogao da slavi da udarac Holdinga u nadoknadi nije zaustavila prečka.

Najlepšu partiju ove večeri pružio je Lids. Ekipa Marsela Bijelse demolirala je na svom terenu Njukasl sa čak 5:2, a svih pet golova za domaćine postigli su različiti fudbaleri.

Njukasl je poveo preko Hendrika u 26. ali je do poluvremena Patrik Bamford poravnao na 1:1 u 35. minutu. Lids je poveo pogotkom Rodriga u 61, ali je ta radost trajla kratko jer je štoper gostiju Klark pogodio glavom u 65. za 2:2.

Međutim, sam finiš utakmice pripao je Lidsu, prvo je Dalas u 77. povisio na 3:2, da bi u nadoknadi posle fantastičnih kontri Alioski u 85. i Harison u 87. postavili konačnih i zsaluženih 5:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegrsf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA