≫ 

Leverkuzen dao 4 komada i Kelnu, Levandovski s dva gola opet ušao u istoriju Bundeslige!

Užasni Šalke i Matija Nastasić upisali novi poraz

  • 1
Germany Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Bajer iz Leverkuzena, lider Bundeslige, nema nameru da stane. Sjajna ekipa holandskog trenera Boša nastavila je da teroriše rivale u Nemačkoj, a na trećoj uzastopnoj utakmici u svim takmičenjima dali su četiri komada i zabeležili trijumf.

Ove srede nesreću je imao Keln, koji je već posle deset minuta igre gubio na svom terenu sa 2:0. Nadim Amiri i Musa Dijabi pogađali su u 8. i 10. minutu, a Farmaceuti su posao završili otprilike u istom periodu drugog poluvremena kada su Patrik Šik u 54. i tinejdžer Firc u 59. postavili konačnih 4:0.

Zvezda večeri u Bundesligi definitivno je bio Robert Levandovski. Sjajni Poljak se posle perioda stagnacije nakon povrede vratio u prepoznatljivi ritam, a sa dva gola za preokret protiv Volfzburga od 2:1 ušao je u istoriju kao treći fudbaler koji je postigao 250 pogodaka u nemačkom elitnom rangu.

Volfzburg ponovo nije imao sreće iako je poveo preko Maksa Filipa u 5. minutu, a novim porazom u Minhenu produžili su seriju od 23 godine bez pobede u prestonici Bavarske.

I Lajpcig je bio siguran ove večeri pošto je slavio na gostovanju u Hofenhajmu rutinski sa 1:0. Pogodak odluke postigao je Danac Jusuf Poulsen u 60. minutu.

Od ostalih rezultata izdvajamo novi poraz Šalkea i Matije Nastasića (sedeo na klupi čitav meč) protiv Frajburga (0:2) posle kojeg velikan iz Gelzenkirhena ostaje ubedljivo poslednji na tabeli sa kartom u pravcu druge lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA