≫ 

Voša je gazda u Novom Sadu: Lalat i "gladni igrači" dobili evropsku bitku protiv Proletera!

Još jedna važna pobeda "Lala", za kraj kalendarske sezone 2020.

  • 5

Zna se, Vojvodina fudbalski gazduje u svojoj kući, to je potvrdila i u derbiju grada protiv zahuktalog Proletera pobedom od 2:0, uz dva gola rezerviste Miljana Vukadinovića.

Tako su "Lale" na najbolji način, novim trijumfom kojim su zacementirali treće mesto, stavili tačku na burnu i vrlo uspešnu godinu koju su krunisali letos osvajanjem Kupa.

Lalatovićev tim je još od tada bio u nemilsoti uprave kluba, koja je debelo kasnila sa isplatama premija i plata, i u takvim okolnostima su igrači, ipak, beležili pobede i održali se pri vrhu tabele, uz "večite" beogradske rivale Zvezdu i Partizan.

Voši je ovo bila četvrta uzastopna pobeda, ova je bila vrlo bitna zbog činjenice da je Proleter eventualnom pobedom mogao da se umeša u borbu za "evropsku poziciju", te je i iz tog razloga ovaj okršaj imao dodatnu težinu, osim prevlasti u gradu i na "Karađorđu".

Vojvodina je još jednom pokazala da je prava kada je najvažnije, disciplinovanom igrom je čekala pravi trenutak da nanese štetu rivalu, a to se desilo prvi put u 53. minutu, kada je Vukadinović matirao golmana Proletera.

Mogli su i igrači Proletera lako do vođstva, u prvom poluvremenu su propustili jednu veliku šansu, potom još jednu veću u nastavku, kod 0:1, te su posle kažnjeni od Vukadinovića.

Pomenuti igrač, kojeg je Lalatović uveo u igru na početku drugog poluvremena, je u nadoknadi utakmica, kada je tim Branka Žigića igrao sa mnogo više rizika na polovini rivala, svojim drugim pogotkom potvrdio trijumf i nova tri boda za Vošu, za miran zimski odmor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA