≫ 

Još jedan bratski transfer Lajpciga i razlog više da ga cela Nemačka mrzi: Potpisao mađarski majstor

Dominik Soboslaj pojačao ambicioznog bundesligaša

  • 5
FK Salcburg Salzburg - FC Lokomotiva Moskva Lokomotiv Moscow Soboslaj (levo) sa Janizovićem; Foto: Tanjug/AP

Nemački RB Lajpcig je nastavio da obilato koristi prednost činjenice da pripada korporaciji Red Bul, pa je za samo 20 miliona evra kupio još jednog od najboljih fudbalera Salcburga.

Mađarski reprezentativac Dominik Soboslaj (20) potpisao je ugovor na četiri i po godine sa učesnikom osmine finala Lige šamopiona i najmlađim bundesligašem.

Soboslaj je pažnju privukao dobrim partijama u elitnom takmičenju ove jeseni, a bio je na meti nekih od najbogatijih klubova sveta poput Arsenala, Milana, Bajerna, Reala, Dortmunda...

Na kraju je, očekivano, završio u Lajpcigu koji ga je doveo za bagatelu i tako samo uvećao koloniju nekadašnjih fudbalera Salcburga koji nose beli dres.

Soboslaj će u novom klubu nositi dres sa brojem 17 i biće na raspolaganju Julijanu Nagelsmanu 9. januara kada se Lajpcig sastaje sa Dortmundom u nastavku sezone Bundeslige.

Ovaj transfer izazvao je novu bujicu nezadovoljstva među ljubiteljima fudbala u Nemačkoj koji ionako ne podnose Lajpcig.

Smatra se da je ovakvim transferom novokomponovani klub samo nastavio da nepravedno "dopinguje" igrački kadar iz bratskih timova i tako ostvaruje prednost u vreme krize zbog koraon virusa.

Zato će, kada se publika vrati na stadione, Lajpcig ponovo biti izložen zvižducima i mržnji sa kojom se godinama suočava, jer nikako nije ustrojen u duhu "traditionsverein" koji je kamen temeljac nemačkog fudbala.

Video: Najpotresniji minut ćutanja u srpskom fudbalu: Igrači TSC-a ne mogu da prestanu da plaču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    17. decembar 2020 | 18:53

    Bajern kad kupovinom"otme"igraca Borusije Dortmund,niko nema smelosti da zvizdi i posalje los glas...hteli da priznaju ili ne,najlepsi i najbolji fudbal za oko igra Lajpcig,kako u LŠ.isto tako i u Bundes ligi....izgleda da nemcima"smeta"uspeh Lajpciga i da je poremetio neki krug sigurnih"velikih"ekipa,jer Lajpcig pripada nekadasnjoj istocnom bloku Nemacke

  • Huan

    17. decembar 2020 | 18:49

    I mogu samo da ih mrze. Klubovi koji daleko vise para trose imaju daleko manje uspeha. Sto u bundes ligi sto u ligi sampiona

  • Oki

    17. decembar 2020 | 18:32

    Pa vi ste mala beba šta radi čoki u košarci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA