≫ 

Svemirski brod, a okolo pustinja: Katar, tačno dve godine pre SP, predstavio "čudo" od stadiona

Spreman je još jedan supermoderni sportski objekat

  • 1
Al Rayyan, Doha stadion Foto: AFP / Profimedia

Katar je skoro pa spreman da ugosti najbolje svetske fudbalske reprezentacije dve godine pre starta nakontroverznijeg Mundijala u istoriji.

Organizatori narednog SP, koje će početi tačno na ovaj dan, predstavili su javnosti još jedan komplet završen stadion, u pitanju je grandiozni "Al Rajan" kompleks, koji, osim fudbalskog objekta, u svom sklopu sadrži niz pratećih sadržaja.

Ovaj objekat je izgrađen na mestu starog, "Ahmed Bin Ali" stadiona.

Rekonstrukcija je započeta 2016. godine, a stadion spolja doslovce sija, jer je čitava površina spoljnog zida prekrivena ekranima, pa svako ko se zatekne bilo gde oko stadiona može u svakom momentu videti razne video sadržaje na njemu - bukvalno je kao jedan gigantski TV.

Pogledajte kako sve to izgleda.

Stadion je kapaciteta 40.720 mesta, nalazi se blizu grada Al Rajana, udaljen nekoliko kilometara i usred gole pustinje deluje kao pravi pravcati svemirski brod, tek sleteo na ovo parče zemlje.

Podsetimo, Katar je dobio organizacju Mundijala uprkos velikom korpupcionom skandalu u FIFA, i prvo je Svetsko prvenstvo u istoriji koje će biti održano u decembru.

Inače, pomenuti stadion je predstavljen na Nacionalni dan Katara, a prvi meč koji će biti odigran na njemu je finale "Amir Kupa" između Al Sada i Al Arabija (petak, 17)

Video: Telegraf u Kataru obišao mesta na kojima niču velelepni stadioni za SP 2022. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    18. decembar 2020 | 18:49

    A kad se završi prvenstvo, u taj svemirski brod će verovatno zasaditi zelenu salatu u papriku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA