≫ 

Novi problemi za Blatera: FIFA podnela krivičnu prijavu zbog malverzacija prilikom izgradnje muzeja

Sumnja se da je nekadašnji čelnik bio umešan u kriminalne aktivnosti

  • 0
Joseph Sepp Blatter, Sep Blater, FIFA Foto: Tanjug/AP

Ne prestaju problemi za nekadašnjeg predsednika FIFE, Sepa Blatera. Danas je stigla vest da je protiv njega podneta nova krivična prijava zbog finansijskih malverzacija prilikom otvaranja Muzeja FIFA u Cirihu.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, FIFA sumnja na kriminalno upravljanje od strane prethodnog rukovodstva i kompanija koje su radile na mizeju, a koji je otvoren u renoviranoj i iznajmljenoj zgradi u samom centru grada. Muzej je otvoren pre četiri godine, a na njegovu izgradnju je utrošeno čak 140.000.000 dolara. FIFA se takođe obavezala da će sve do 2045. godine na ime zakupa platiti 360.000.000 dolara.

- Revizori su otkrili širok spektar sumnjivih radnji i propusta u upravljanju, od kojih su neki možda krivične prirode. Sve to mora biti istraženo – navode iz Svetske kuće fudbala.

FIFA dodaje da je krivična prijava podneta lično državnim tužiocima u Cirihu. U međuvremenu, Blaterovi advokati su negirali optužbe, tvrdeći da su u potpunosti neutemeljene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA