≫ 

Ludnica u Kupu Nemačke: Firt na penale izbacio Hofenhajm, Šalke ovde igra, Lajpcig u osmini finala

Mreže su mirovale, ali se svašta dešavalo, pogotovo pri samom kraju utakmice u Hofenhajmu

  • 0
FK Crvena zvezda, FK Hofenhajm Foto: AP/Tanjug

Ekipa Hofenhajma nije uspela da se plasira u osminu finala nemačkog Kupa pošto je nakon 2:2 u regularnom delu i penala poražena od Grojter Firt (2:2). Sa druge strane, Lajpcig je slavio bez problema na gostovanju Augsburgu sa 3:0.

Ludnicu u Hofenhajmu otvorio je Kramarić golom već u 13. minutu, ali već viđen lagan put u narednu rundu zaustavio je Ernst poravnanjem sedam minuta kasnije. Da stvar bude gora po Bundesligaša, Mejerhofer je preokrenuo rezultat, a klackalica se nastavila pogotkom Akpogume, tako da je u 49. minutu bilo već 2:2.

Mreže su mirovale, ali se svašta dešavalo, pogotovo pri samom kraju utakmice. Grojter Firt je u 94. minutu imao meč loptu i jedanaesterac, ali ga je Seguin promašio, tako da se otišlo u produžetke. Nije bilo golova, tako da se pristupilo izvođenju udaraca sa 11 metara. U prve četiri serije samo je promašio Bauer, tako da je Hofenhajm sada imao situaciju za prolaz, ali je u petoj seriji Fogt bio neprecizan. Vrhunac se dogodio kada je i Bogard bio neprecizan, tako da je sada Ernst imao šansu Firt da povede u sledeću rundu takmičenja. Ipak, sreća je bila na strani Hofenhajma, još jedan promašaj. Te sreće nije bilo u devetoj seriji kada je Kasim promašio te je Mejerhofer poslao svoju ekipu u narednu rundu takmičenja na iznenađenje cele nemačke javnosti.

Lajpcig je u skladu sa ovosezonskim igrama lako uspeo da slavi, a vodeći gol protiv Augsburga postigao je Orban već u 11. minutu. Jusuf Polsen je u 74. minutu, čini se, proglasio pobednika, ali je Anhelinjo pridodao još jedan pogodak u ovoj sezoni i tako postavio konačnih 3:0.

Keln je golom Modestea u nadoknadi prvog poluvremena savladao Osnabrik, a dalje je prošao i Šalke koji se mnogo muči u šampionatu. Tim iz Gelzenkirhena je obavio zadatak protiv Ulma, a nakon gola Serdara u 27. minutu, Raman je dva puta tresao mrežu, tako da je bilo jasno ko ide dalje. Rajhart je za Ulm osam minuta pre kraja promašio penal, ali je prikucao iz odbitka i postavio konačnih 3:1.

Dortmund je bez većih problema prebrodio Braunšvajg sa dva gola (0:2). Od samog starta su izabranici Lusijena Favra diktirali tempo, u 12. minutu postigli pogodak preko Humelsa, a u trećem minutu nadoknade golom Sanča potvrdili prolaz dalje.

Menhengladbah je servirao petardu nižerazrednom Elverbsergu u gostima (0:5) bez mnogo muke, a na poluvremenu je već bilo 0:3. Volf, Benes i Štindl su pogađali u prvom delu igre, a Herman i Viljalba su dotukli protivnika.

Bez problema je i Darmštad porazio Dinamo u Drezdenu sa 0:3, a najveće iznenađenje uz Grojter Firt priredio je Paderborn koji je izbacio iz daljeg takmičenja Union Berlin, hit Bundeslige, pošto ga je takođe u gostima porazio sa 3:2.

1/16 Kupa Nemačke:

Augsburg - Lajpcing 0:3 (0:1)

(Orban 11, Polsen 74, Anhelinjo)

Keln - Osnabrik 1:0 (1:0)

(Modester  45+1)

Hofenhajm - Grojter Firt 2:2 (2:2) nakon penala 9:8

(Kramarić 13, Akpoguma 49 - Ernst 21, Mejerhofer 46)

Ulm - Šalke 1:3 (0:1)

(Rajhart 82 - Serdar 27, Raman 51, 63)

Braunšvajg - Borusija Dortmund 0:2 (0:1)

(Humels 12, Sančo 90+3)

Elversberg - Borusija Menhengladbah 0:5 (0:3)

(Volf 5, Benes 21, Štindl 35, Herman 69, Viljalba 83pen)

Dinamo Drezden - Darmštad 0:3 (0:1)

(Šnelhart 24, Paik 59, Dursun 72)

Union Berlin - Paderborn 2:3 (1:3)

(Promel 6, Hanemajer 58a.g. - Mišel 3, 36, Srbeni 31)

Video: Kakva propuštena šansa: Fudbaleri Rada zamalo izjednačili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA