U Bosni "puklo" zbog nameštanja: Pala dvojica arbitara i predsednik Odbora za suđenje

Tužilaštvo zahteva zatvorske kazne za počinioce krivičnog dela

  • 6
FK Sarajevo, Stadion Koševo

Printskrin: Youtube/Jasmin Ibrulj

U Bosni i Hercegovini su rešili da „presaviju tabak“, tako da su počele da pljušte krivične prijave zbog nameštanja utakmica i primanja mita, prenose tamošnji mediji. Optuženi su predsednik Odbora za sudije i suđenje Fudbalskog saveza BiH, Vladimir Dominiković i arbitri Ilija Živković i Kenan Barjaktarević.

Dominiković se tereti da je organizovao kriminalnu grupu radi počinjenja krivičnih dela primanja mita i poklona ili drugih oblika koristi, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, piše Hina.

Dalje se navodi da je Dominiković kao ovlašćeno lice delegirao Živkovića i Barjaktarevića za sudije na određenim utakmicama Prve lige Federacije BiH kako bi uticali na njihov ishod.

Posle toga su od uprava i predstavnika klubova po utakmici zahtevali i primili poklon koji je iznosio između 3.000 i 7.000 konvertibilnih maraka. Oni su taj novac podelili međusobno.

Istragu je sprovela Državna agencija za istrage i zaštitu, a potvrđena su bar dva slučaja primanja mita za ishode mečeva koji su se igrali u Gabeli i Tešnju. Tužilaštvo je navelo da će pored zatvorske kazne tražiti i oduzimanje nezakonito stečenog novca, a oni nakon izlaska iz ćelije neće moći na teren bar pet godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    24. decembar 2020 | 14:32

    Kod nas je sve regularno ? Možda malo kraduckaju ! Recimo za celo prvenstvo samo je derbi regularan . Fss , sudije i 1 od 35 su 100% neregularni .

  • nscz

    24. decembar 2020 | 12:25

    Kad ce kod nas da pukne. Da vidimo sve one titule u Toletovo doba kome ce da pripadnu i koliko

  • Džek

    24. decembar 2020 | 16:30

    Kod nas nema ko da pokrene kad sve njihovi. Za neke je odavno pokrenuto ali su predmeti u fiokama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA