Srna nudi rešenje problema: Hrvatskoj ne treba nacionalni stadion, Hrvatska nije samo Zagreb

Dugogodišnji kapiten "Kockastih" smatra da nacionalni tim mora da igra u više gradova

  • 2
darijo srna Foto: youtube/FC Shakhtar Donetsk

Hrvatska, fudbalska velesila, muči se sa infrastrukturom, gotovo da nema "kršten" stadion, reprezentativan, za mečeve nacionalnog tima, otud se ta tema često provlači u razgovorima sa bivšim i sadašnjim akterima najvažnije sporedne stvari u komšiluku.

Na tu temu se oglasio i dugogodišnji kapiten hrvatske reprezentacije darijo Srna, koji, za razliku od dela javnosti, smatra da Hrvatskoj ne treba jedan nacionalni stadion, već više sređenih, modernijih, na kojima se mogu igrati mečevi na reprezentativnom nivou.

- Grade se i košarkaške arene, ne znam šta se sve ne gradi, da se ne može pomoći da se napravi bolji stadion. Toliko je fudbal promovisao Hrvatsku da bi bilo lepo da se to napravi - rekao je Srna, prenosi Index.

Decidiran je Srna u jednoj stvari - da nema potrebe da se od nule kreće i gradi se novi stadion.

- Ja sam protiv nacionalnog stadiona, to će doneti još više posledica. Još više će podeliti Hrvatsku i hrvatske navijače. U Evropi nacionalni stadion imaju Francuska i Engleska, a jedna Italija i Španija nemaju nacionalni stadion. Hrvatska zaslužuje igrati u ćitavoj Hrvatskoj.

U Hrvatskoj je trenutno stanje sa stadiona vrlo slično onim u Srbiji. Dva najveća kluba Dinamo i Hajduk, imaju dotrajale, stare objekte, Dinamov je čak trenutno van upotrebe, dok je jedini koji se gradi onaj u Osijeku - i to bez bilo kakve pomoći države (Osijek je strani kapital).

Srni je, kako kaže, žao što je tokom reprezentativne karijere igrao malo puta na stadionu svog kluba, Hajduka.

- Nije samo meni žao, nego svima. Pogotovo kad igraš u Hajduku. Kad osetiš tu poljudsku atmosferu, onda želiš svaku utakmicu igrati u Splitu. Za mene je sasvim logično da Hrvatska igra u Splitu, pa i u Zagrebu, Osijeku, Rijeci... Hrvatska nije samo Zagreb.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    24. decembar 2020 | 19:40

    ODLICAN IGRAC SA BOGATOM KARIJEROM I JOS BOLJI COVEK

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA