≫ 

Uhapšen bivši reprezentativac Nemačke: Iznuđivao pare, prodavao drogu i finansirao teroriste!

Tereti se da je vođa velikog kriminalnog klana iz Ahena

  • 0
Deniz Naki Foto: Profimedia/ROLF VENNENBERND/AFP

Nemački fudbaler kurdskih korena Deniz Naki (31) uhapšen je pod sumnjom da je predvodio kriminalnu organizaciju iz Ahena.

Tužilaštvo u ovom nemačkom gradu je potvrdilo da su uhapšene dve osobe nakon što su formirale kriminalnu organizaciju blisku militnatnoj Radničkoj partiji Kurdistana, objavio je Velt.

Nemačka savezna policija sumnja da je Nakijeva kriminalna grupa bila umešana u iznuđivanje i trgovinu drogom, kako bi finansirala RPK.

- Ne možemo još da tvrdimo da su finansijska stredstva korišćena za potrebe RPK, ali ukoliko uspemo da dokažemo tu saradnju otvorićemo poseban slučaj - objavilo je tužilaštvo.

Naki, koji je Nemac kurdskog porekla, tokom karijere je nastupao za Sankt Pauli i Paderborn pre nego što je prešao u redove turskog kluba Ameda.

Upravo je u Turskoj osuđen u bekstvu na tri godine zbog podrške separatističkoj RPK, a Fudbalski savez Turske mu je pre nekoliko godina izrekao doživotnu zabranu igranja fudbala u toj zemlji.

Deniz Naki je fudbalski je stasavao u mlađim kategorijama Bajerna iz Leverkuzena, a kao veliki talenat nosio je i dres svih mlađih kategorija Nemačke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA