≫ 

Moćni crnogorski biznismen preuzima Budućnost, grad prestaje da finansira klub

Veselin Mijač će ubudće brinuti o finansijama šampiona Crne Gore

  • 6
navijači budućnosti Foto: MN Press

Kompanija "Savana", čiji je vlasnik Veselin Mijač, trebalo bi uskoro da dobije potpunu kontrolu nad finansijama podgoričke Budućnosti, a grad, koji je dosad takođe davao odeđena sredstva klubu, će se povući iz finansiranja, prenose Vijesti.

Gradska uprava je, naime, na sednici Skupštine odlučila da "Savani" ponudi višegodišnji ugovor koji u potpunosti oslobađa Glavni grad obaveze finansiranja kluba na period od deset godina. Po tom predlogu, kompanija će biti dužna da u poslovanje i razvoj kluba uloži minimum 12 miliona evra.

Prema dosadašnjem partnerstvu, od septembra prošle godine, Glavni grad i "Savana" su mesečno ulagali po 50 hiljada evra u Budućnost.

- Svedoci smo da je u poslednjih godinu dana klub doživeo izuzetan napredak na svim poljima, kako u pogledu finansijske konsolidacije, tako i onog suštinskog - sportskih rezultata. Osim što će na ovaj način Grad uštedeti značajna sredstva, važno je istaći da će jedan od simbola našeg grada, u susret proslavi stogodišnjice od osnivanja, nastaviti sa intenzivnim razvojem na svim nivoima. Nakon Košarkaškog kluba Budućnost Voli, ovo je još jedan klub iz naše plavo-bijele porodice koji na ovaj način dobija sponzora koji će joj obezbediti povratak na stare staze uspeha. Verujemo da će ovaj predlog dobiti jednoglasnu podršku odbornika u Skupštini Glavnog grada - saopšteno je iz Glavnog grada.

Inače, pomenuta švedska firma "Savana" osnivač je tri crnogorske kompanije - "Savana Continental Property Management & Lodging", "Savana Commercial Retail" i "Savana Podgorica", a  poslovni sistem Mijača angažuje oko 100 zaposlenih.

Mijačeve firme raspolažu jednim od najvećih šoping centara u Crnoj Gori, podgoričkim "Mol of Montenegro", a vlasnik je i poznate poslovne zgrade "Europoint" u Podgorici.

- Ja sam sa 14 godina otišao u Švedsku, vremenom, ogromnim trudom stekao kapital koji sam počeo da ulažem u Crnu Goru. U protekle tri godine uložio sam 45 miliona evra, bez zaduživanja. To je zarađeni novac na kojem nema ni jednog evra hipoteke. Verujem da ću do 2025. godine veći deo mog kapitala uložiti u Crnu Goru. Hoću da proširim biznis i zaposlim što veći broj ljudi - rekao je ranije Mijač.

Ovaj biznismen je donirao i 180.000 evra za obnovu podgoričke Osnovne škole "Milorad Musa Burzan" čiji je nekada bio đak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1992.

    25. decembar 2020 | 22:55

    Jel to znači da zvezda opet neće u Moraču?

  • Косингас

    26. decembar 2020 | 00:19

    Који клуб добија новог финансијера? Фудбалски, кошаркашки, одбојкашки... Било би лепо то сазнати из овог текста.

  • vlajko

    26. decembar 2020 | 01:08

    Znaci da su tu osnovani i sinonim su grada .Zvezda je to u Srbiji a vi tudjmanovci u Zagrebu drugo mesto i tacka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA