Kasiljas otkrio zašto je odbio da igra protiv Hrvatske, posle toga više nikada nije branio za Špance

Podsetimo, sve se dešavalo 2016. godine...

  • 3
Iker Kasiljas Printskrin: Youtube/Naxo Nax

Legendarni španski golman Iker Kasiljas otkrio je misteriju koja je četiri godine mučila tamošnju javnost, a to je da li je na EP 2016. godine odbio da igra za reprezentaciju protiv Hrvatske!

Kasiljas je na EP stigao kao rezervni golman posle debakla na Mundijalu dve godine ranije, da bi tadašnji selektor Vinsente Del Boske hteo da ga vrati u startnih 11 pred derbi sa Hrvatskom.

David De Hea je branio prva dva meča, ovaj treći je bio borba za prvo mesto u grupi koje su Hrvati potom i uzeli psole preokreta i pobede od 2:1.

Kasiljas je, inače, svih ovih godina odbijao da komentariše tu situaciju, ali je u poslednjem nastavku autobiografskog dokumentarca na španskoj televiziji "Movistar" riješio dilemu.

- Selektor mi je rekao kako želi da je branim na toj utakmici, ali ja sam mu odgovorio da bi najbolje bilo da nastavi s Davidom. Nisam mislio da sam zaslužan da igram tu treću, poslednju utakmicu u grupi - rekao je Iker i dodao:

- Sreća je pa sam rekao "ne", jer smo izgubili. Uveren sam da su kao u finalu LŠ u Lisabonu ili na SP 2014 ljudi samo čekali moj kiks da bi mogli da kažu kako sam ja kriv za poraz. Osećao sam da to neće dobro završiti.

Španci su u osmini finala poraženi od Italije sa 2:0, a Kasiljas više nikada nije zaigrao za nacionalni tim u kom je zabeležio 167 nastupa i tako postao Evropljanin sa najviše mečeva za jednu reprezentaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    26. decembar 2020 | 10:58

    Ko sa hrvatima ima posla taj sigurno zakači neki maler....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA