Piksi čestitao golmanu na odbrani, Miha dobio crveni: Dan kad je Juga igrala 2. meč posle sankcija

Bilo je to, sada već, davnog 27. decembra 1994. godine

  • 7
Dragan Stojković Piksi Printskrin: Youtube/fulbo351

Na današnji dan pre 26 godina, fudbalska reprezentacija Jugoslavije odigrala je svoj drugi meč posle sankcija pod kojim je naša zemja tada bila!

Nakon što su četiri dana ranije poraženi od Brazila (2:0), Plavi su u Buenos Ajresu odigrali prijateljsku utakmicu i sa Argentinom koja je slavila sa 1:0 golom Sebastijana Ramberta u 21. minutu.

Imali su Plavi nekoliko sjajnih prilika na tom meču. Jednu od najboljih Dragan Stojković Piksi pri rezultatu 0:0, kada mu je Karlos Bosio skinuo zicer, a tadašnja "desetka" Jugoslavije džentlmenski je pružila ruku i čestitala golmanu Argentine.

Zatim je sjajnu šansu u drugom delu propustio i dejan Savićević koji je sa pet-šest metara tukao pored gola, posle jedne ubačene lopte sa leve strane, da bi Plavi u 88. minutu ostali bez isključenog Siniše Mihajlovića.

Reprezentaciju Jugoslavije tada je vodio Slobodan Santrač, čovek koji je PLave 1998. odveo na SP U Francuskoj, a igrali su: Goran Pandurović, Slobodan Komljenović, Goran Đorović, Vladimir Jugović, Miroslav Đukić, Branko Brnović, Slaviša Jokanović, Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Dragan Stojković i Siniša Mihajlović. Priliku sa klupe dobio je i Darko Kovačević umeso Mijatovića.

S druge strane, za Argentinu su tada igrali Ortega, Ajala, Zaneti, Gustavo Lopez... dok ih je sa klupe predvodio Danijel Pasarela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    27. decembar 2020 | 11:42

    nekad je fudbal bio fudbal.

  • Alex

    27. decembar 2020 | 12:51

    Piksi gospodin!!!

  • Pele

    27. decembar 2020 | 17:32

    Prve dve utakmice posle sankcija našli baš da igramo protiv dve najjače selekcije sveta. Trebalo je za početak prvo neke malo slabije ali ipak smo dobro prošli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA