≫ 

Big Sem počeo ono njegovo: "Užasni" VBA šokirao Liverpul pred publikom na Enfildu!

"Vrćice" stigle do vrednog boda u borbi za opastanak protiv najboljeg tima lige

  • 4
Sem Olerdajs Foto: Printscreen/Sport klub

Imaš problem - pozovi Big Sema. Možda je utakmica s Aston Vilom i poraz 0:3 došla prerano i nije imao u vidu s čime raspolaže, ali je nekadašnji selektor Engleske posle sedam dana treninga na najtežem gostovanju u prvenstvu pokazao da ume da izvede "Vrećice" iz opasne zone.

VBA je šokirao Liverpul na Enfildu i osvojio vredan bod u 15. kolu Premijer lige - 1:1 (1:0).

Šampion je dominirao tokom cele utakmice, ali se videlo početkom drugog poluvremena da postoje rupe u odbrani koje je jedan od najgorih timova u ligi iskoristio. Poveli su domaćini posle sjajne asistencije Matipa za  Manea, koji je rutinski matirao Sema Džonstona u 12. minutu.

Međutim od tog trenutka pa sve do kraja utakmie Liverpul je nekako jalovo napadao, pa one koji poznaju Olerdajsa nije iznenadilo što je uspeo da im ukrade bod u finišu.

Sjajno su gosti kombinovali posle kornera, rezervista Pereira majstorski pogodio u glavu štopera Adžaija koji je utišao oko 2.000 navijača "Crvenih".

Bio je to šok od kog se Jirgen Klop nije oporavio. Njegov tim je dominirao u prvom poluvremenu,  kada je VBA kompletirao samo 35 pasova, a na primer samo je Džordan Henderson na drugoj strani imao 85!?

Ipak, i tako nejakog rivala šampion Engleske nije umeo da slomi. Salah se gubio u prodorima, Firmino pokazao da nema konstantnost u igri, dok je VBA i pre izjednačenja mogao da matira Alisona da je Karlan Grant iskoristio šansui jedan na jedan u 73. minutu.

Na drugoj strani Firmino je imao priliku da donese pobedu Liverpulu u 90. minutu, ali mu je Sem Džonston majstorski skinuo zicer.

Liverpul je ovim remijem uvećao prednost u odnosu na drugoplasirani Everton na tri boda, dok je VBA stigao do osmog poena i velike injekcije samopouzdanja uoči utakmica koje slede. Ekipa Sema Olerdajsa u utorak dočekuje Lids i ima šansu da zpočne beg ka bezbednoj zoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA