≫ 

Koji klubovi su se uzdigli tokom korone? Ovakve tabele u najjačim ligama niko nije mogao da očekuje

Mnogi klubovi su pretrpeli gubitke i teško preživljavaju epidemiju, ali ima i onih koji su ostvarili dobar rezultat

  • 1
Korona virus

Printskrin: Youtube/Zenit Football Club

Korona virus je potpuno poremetio sport u 2020. godini, a mnogi klubovi su pretrpeli velike gubitke, koje će biti teško nadoknaditi i narednih nekoliko godina. Ipak, ima i onih kojima je korona virus pomogao da "zbiju redove" i da iskoriste promenjenu situaciju na tržištu da ojačaju igrački kadar i upuste se u borbu sa velikanima, a ima i velikana koji su se probudili iz letargije i izašli su iz drugog plana u kojem su godinama bili.

Tako na isteku 2020. godine imamo sitauciju da u vrhu tabela liga petica budu neki klubovi koje smo tamo retko viđali. To je slučaj u svakoj od liga petica, ali i u dve takođe veoma jake lige kao što su holandska i portugalska, a probuđen je i velikan sa severa britanskog "ostrva".

Premijer liga - Everton

 

Najveći dobitnik u 2020. godini u Engleskoj bez sumnje je Everton. "Karamele" posle Božića zauzimaju drugo mesto, što je u modernoj istoriji kluba najbolji rezultat za ovo doba godine posle 15 odigranih kola. Ispred njih je samo gradski rival i aktuelni šampion Liverpul, koji ima tri boda više.

Everton je tokom prelaznog roka doveo fantastična pojačanja, gde je glavna zvezda bio Džejms Rodrigez. Ubitačni trio u napadu koji pored Kolumbijca čine još Ričarlison i Kalvert Luin jedan je od najboljih u ligi, što se odražava i na rezultate Evertona ove sezone.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Primera - Atletiko Madrid

 

Atletiko je uspeo da se ove sezone izdvoji u odnosu na Barselonu i Real Madrid, koji mu sada gledaju u leđa. Iskoristili su rasulo u Barseloni da dovedu bez obeštećenja Luisa Suareza, a tim Dijega Simeonea deluje najbolje ukomponovan i trenutno je glavni pretendent za titulu. Trenutno na tabeli ima identičan broj bodova kao Real, uz dva meča manje.

Treba napomenuti i da se Real Sosijedad ozbiljno izdigao tokom 2020. godine, dovođenje Davida Silve dalo je rezultate, a Baskijci su trenutno na trećem mestu, a prošli su i grupu u Ligi Evrope.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Bundesliga - Leverkuzen

 

Bajern Minhen je u Nemačkoj godinama neprikosnoven. Deluje da će tako biti i ove, ali za sada u prvih 13 kola su se kao glavni izazivači pokazali Lajpcig, ali i Bajer Leverkuzen, koji je ove sezone iskočio iz drugog plana kao ozbiljan rival.

Nedavno su ova dva rivala igrala jedni protiv drugih, a Leverkuzen je katastrofalnom greškom u sudijskoj nadoknadi poklonio Bajernu pobedu i omogućio mu da ga pretekne na tabeli, iako je bio bolji rival tokom čitavog meča.

Iako je Leverkuzen ostao bez svog najboljeg igrača iz prošle sezone, Kaija Haverca, uspeli su da naprave moćan tim i za sada odlično igraju i u Bundesligi, ali i u Evropi, gde su s lakoćom prošli grupnu fazu Lige Evrope.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Serija A - Milan

 

Kao i u Engleskoj, i u Italiji na vodeća dva mesta imamo rivale iz istog grada. Milan i Inter su posle 14 odigranih kola na vrhu, s tim da Milan ima bod više. Posle devet godina dominacije Juventusa, ovo je definitivno situacija koja se retko viđa u Italiji.

Milan se posebno probudio i igra u velikoj formi predvođen Zlatanom Ibrahimovićem. Milan je bio sjajan i na kraju prošle sezone posle prekida zbog korona virusa, a i u Ligi Evrope je prošao grupnu fazu i obezbedio susret protiv Zvezde na proleće.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Liga 1 - Lion i Lil

 

Možda i najveće iznenađenje predstavlja situacija na tabeli francuskog prvenstva, gde su na deobi prvog mesta Lion i Lil, dok je PSŽ tek na trećem mestu, ali sa bodom manje.

Situaciju prati i Ren sa etiri boda manje, kao i Marselj, koi ima 8 bodova manje od lidera, ali i dva meča manje.

Lil i Lion igraju sjajno ove sezone. Lion je zbog prekida prvenstva zbog korona virusa prošle sezone, ostao bez Evrope za ovu sezonu, pa je svu pažnju usmerio na domaće prvenstvo, dok je Lil u sjajnoj formi i u Francuskoj, ali i u Ligi Evrope, gde je prošao grupnu fazu prilično ubedljivo.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Portugalska liga - Sporting

 

Ovih dana punoletstvo slave Portugalci koji su rođeni poslednji put kada je Sporting bio prvak države. Punih 18 godina velikan iz Lisabona nije osvojio titulu, a ove sezone deluju kao tim koji je kadar da poremeti dominaciju Benfike i Porta, koji godinama dominiraju i smenjuju se po osvajanju titula.

Sporting je prošlu sezonu završio čak na 4. mestu, ali su se sada pregrupisali i utisak je da imaju tim koji može da se nosi sa dva najveća rivala.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Holandska liga - PSV

 

PSV je takođe nekoliko godina u senci Ajaksa, ali ove sezone deluju mnogo ozbiljnije u odnosu na prošle godine, kada su i u Evropi doživljavali poniženja poput ispadanja u kvalifikacijama od Osijeka.

Ajaks im posle 14 kola beži svega jedan bod, a PSV je lako prošao i grupu u Ligi Evrope i deluje da će se ove sezone između dva najveća rivala u Holandiji voditi mnogo veća borba nego što je to bilo prethodnih nekoliko sezona.

Prošle sezone je PSV u momentu prekida zbog korona virusa bio tek na 4. mestu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Škotska liga - Glazgov Rendžers

 

Glazgov Rendžers je preživeo tešku situaciju u poslednjih 10 godina. Klub je bio na ivici gašenja, morao je da igra najniži rang takmičenja zbog finansijskih problema, ali se konačno izdigao i utisak je da ove sezone gotovo sigurno osvaja titulu. Rendžers ima 16 bodova više u odnosu na Seltik, ali i tri meča više, no to je svakako ozbiljna prednost, koja bi mogla da bude uvećana već drugog dana 2021. godine, kada je na programu Old Firm protiv Seltika na Ajbroks parku.

Rendžers predvođen Stivenom Džerardom deluje moćno i u Škotskoj, ali i u Evropi, gde je Rendžers s lakoćom prošao grupu u Ligi Evrope.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Everton se vratio u formu s početka sezone, igra sjajno i drugi je na tabeli, dok je Mančester Siti bez poraza šest kola. Sve to garantuje vrhunski fudbal večeras (21.00) na Gudisonu, a i pored pozicija na tabeli, Siti je veliki favorit – dvojka je 1,55, kec čak 6,00, a kvota na GG3+ 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Everton – Mančester Siti.

Čelsi je u padu, izgubio je i od Arsenala, a večeras (18.30) mu u goste dolazi Aston Vila koja ređa pobede i pretekla ga je na tabeli. Prilika je ovo za Plavce da povrate samopouzdanje, ali pitanje je imaju li snage. Kvota na keca na Stamfordu je 1,82, dvojka je 4,40, a GG3+ 1,87. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi – Aston Vila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA