"Hitno, odazovite se! Ponesite lopate i rukavice": Bed Blu Bojsi kreću u pomoć građanima Petrinje

Navijači Dinama iz Zagreba solidarisali su se sa stanovnicima Petrinje i Siska, najpogođenijih u današnjem zemljotresu

  • 3
Bed Blu Bojs FOTO: Youtube / Printscreen

Velika drama pogodila je Hrvatsku ovog utorka, pošto je zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru zadesio područje Petrinje. Po navodima hrvatskih medija poginula je devojčica starosti 12 godina, a oko 20 ljudi je povređeno.

Navijači Dinama, poznati Bed Blu Bojsi, uputili su hitan apel svim članovima svoje grupe da se okupe i dođu u zagrebačko naselje Buzin sa neophodnom opremom odakle će krenuti u Petrinju i Sisak u pomoć građanima koje je danas pogodio strahovit zemljotres.

- Hitno! Prenosimo vam poziv Bed Blu Bojsa, odazovite se svi koji možete. Idemo svi zajedno! U 15 časova je nalaženje na parkingu Supernove u Buzinu, organizujte ljude i računajte na gužvu na putevima. Lopate, rukavice i ostalo što može biti od koristi ponesite, sve ćemo staviti u jedan auto. Idemo svi, nema zezanja sa propusnicama. Javite dalje – stoji u pozivu Bed Blu Bojsa.

Deo njihovih članova već je reagovao i nalazi se na ulicama Siska, gde pomaže građanima koji su bili najpogođeniji u ovoj nesreći.

Zemljotres se osetio i u većem delu Srbije, pa su stanovnici Beograda, Novog Sada, Valjeva i Lazarevca takođe prijavili podrhtavanje tla. U Sisku je načinjena velika materijalna šteta, prekinute su telefonske komunikacije, a dobar deo tog područja Hrvatske uključujući i Zagreb ostao je bez električne energije. Uznemireni građani i dalje se nalaze na ulicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA