Zbog pogrešne dijagnoze mu zabranili da igra fudbal, sada je jedan od najboljih sudija sveta

Skomini je greška doktora uništila velike snove

  • 1
FC Midtjylland Slavia Praha, Damir Skomina Foto: Profimedia/Gonzales Photo/Morten Kjaer/Avalon Editorial

Nema sumnje da je Slovenac Damir Skomina trenutno jedan od najboljih svetskih sudija, ali daleko od toga da je u mladosti uopšte razmišljao da će se baviti ovom poslom!

Čovek koji je sudio i finale Lige šampiona svojevremeno je želeo da bude fudbaler, da bi mu snove o toj karijeri srušila pogrešna dijagnoza doktora.

- Te 1991. godine, kada sam imao 15, zabranjeno mi je da igram fudbal! Ne savetovano, već zabranjeno! Neprijatan, užasan i nezaboravan osećaj kada ti u tinejdžerskim godinama kažu da ne možeš da ostvariš svoje snove. Savetovano mi je i da ne dižem više od pet kilograma, što me je takođe pogađalo - rekao je Skomina nedavno za magazin "Zgodbe s ceste."

Međutim, šest godina kasnije shvatio je  da je u pitanju velika greška.

- Oteli su mi snove iz detinjstva. Kada sam imao 21. godinu, moj kardiolog je postavio novu dijagnozu. Ispostavilo se da je onu prethodnu lekar postavio iz krajnje opreznosti. Desilo se to što se desilo, a ta pogrešna dijagnoza me je usmerila na put kojim verovatno nikad ne bih kročio.

Skomina je, inače, sudio na EP i SP, kao i finale LE 2017. između Mančester junajteda i Ajaksa. Dve godine kasnije sudio je finala LŠ Liverpul - Totenhem, a ostaće upamćen i po tome što je 13. februara prošle godine poništio gol Ajaksu posle VAR-a i tako ušao u istoriju kao prvi koji je iskoristio ovu tehnologiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skåne

    30. decembar 2020 | 17:53

    Ovaj slovenac,kullers i onaj nemac Felix Kruh du tri najodvratne,prepotentne sudije 🤑 Sudije pod direktivu UEFA I FIFA 🤬🤮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA