≫ 

Stadione u Kataru kao da gradi napredna civilizacija: Još jedan dobio dozvolu da otvori svoje kapije

Grandiozni "Al Tumama" stadion biće spreman već u prvim danima nove godine

  • 4
stadion al tumama Foto: youtube/Road to 2022

Katar je gotovo spreman da se u potpunosit stavi na raspolganje najboljim svetskim reprezentacijama, pošto je završen još jedan, peti od osam stadiona, na kojima će se za tačno dve godine igrati Mundijal.

Vrhovni komitet organizacije Svetskog prvenstva potvrdio je da će već od nove godine stadion "Al Tumama" biti spreman za upotrebu. U pitanju je još jedan arhitektonski dragulj, po mnogo čemu specifičan, doduše kao i svaki koji su se izgradili u Kataru, ili se uveliko grade.

Posebnost "Al Tumama" stadiona leži u tome što je on kolosalna verzija tradicionalne arapske kape takije, baš tako i izgleda posmatran iz mnogo uglova, iz daljine i sa visine, te, uz futuristički izgled, oslikava i duh arapskog naroda u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

Stadion je poslednja reč tehnologije, kapaciteta 40.000 mesta, preostalo je još da se uradi elektrifikacija i postavi travnata podloga kako bi bio kompletiran, tada će biti potpuno spreman za prijem navijača i odigravanje utakmica.

Na ovom stadionu, osim grupne faze takmičenja, biće igrani i neki mečevi četvrtfinala narednog Svetskog prvenstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve u redu ali...

    31. decembar 2020 | 15:39

    Kako bi bilo da se napravi u engleskoj stadion sa sve tradicionalnim simbolima krsta i krstasa a da Katar i ostale arapske nacije tamo treba da igraju a da sve sto pogledaju lici na hriscanska obelezja?...jel da bi neko podigao glas....samo kazem...

  • Nody

    31. decembar 2020 | 17:14

    Oblik kape,kapa je pokrivalo za glavu i nose je svi koji zele i imaju glavu.Kakve veze ima kapa sa vjerom haha.A zasto da ne,pa neka naprave stadion u obliku raspeca zasto da ne,kome bi to moglo smetati samo bolesniku nekome

  • Hh

    31. decembar 2020 | 17:00

    Pa oni su skinuli i krst sa grba reala možeš zamisliti onda ovde sta je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA