Samoubistvo Seltika u Old Firmu, Rendžers sada ima 19 poena više na tabeli

Dduše, uz tri utakmice više - ali i čak i sa tih uračunatih devet bodova za Kelte i dalje su na dvocifrenoj razlici

  • 0
FK Glazgov Rendžers Printskrin: Streamable

Fudbaleri Glazgov Rendžersa pobedili su velikog rivala Seltik u okviru 22. kola škotske lige rezultatom 1:0 i tako rešili treći uzastopni Old Firm derbi u svoju korist!

I to na dan kada se obeležava tačno 50 godina od one strašne tragedije na "Ajbroksu" kada je 66 navijača poginulo tokom derbija ova dva tima 2. januara 1971. godine.

Rendžers na ovom trijumfu svakako najviše može da zahvali samom Seltiku koji je praktično "izvršio samoubistvo" u drugom poluvremenu. Nakon što su u prvom bili bolji i nakon što je golman domaćeg tima Mekgregor majstorski zaustavio udarac Grifitsa, za Seltik je sve loše krenulo od 62. minuta.

Rendžers je imao kontranapad, a Biton je isti zaustavio tako što se služio rukama i epilog je bio jasan - crveni karton i igrač više za domaćina pola sata do kraja!

Samo osam minuta Seltik je čuvao mrežu sa igračem manje, da bi Mekgregor u 70. čpostigao autogol posle kornera Rendžersa i tako čatio domaćina sa tri boda.

Tri boda koja najavljuju da je Rendžers ipak taj koji je prvi kandidat za titulu, jer sada imaju 19 više od Seltika. Kelti, doduše, imaju tri meča manje, ali i u slučaju da sva tri dobiju i dalje će biti na dvocifrenom zaostatku.

U nastavku pogledajte i najzanimljivije detalje sa meča:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA