≫ 

Ludilo u očima, sevanje varnica: Boka i River igrali posle 438 dana, "pokidali" se za egal

Bio je ovo prvi meč dva slavna kluba u okviru "Kupa Dijega Maradone"

  • 0
river plata Foto: Tanjug/Ap

Najtužniji "Superklasiko" u istoriji odigrali su Boka Juniors i River Plejt, najtužniji jer je prošao bez svedoka, i bez onog najvažnijeg navijačkog faktora, nezaobilaznog garnirunga svakog duela na "Bombonjeri", preminule legende Dijega Maradone.

Uprkos neuobičajenom ambijentu dva rivala nisu izneverila, svega je opet bilo u sudaru "mrskih" protivnika iz Buenos Ajresa, četiri gola, dva crvena kartona, pretećih pogleda i duela "na nož", za konačnih 2:2.

boka juniors Foto: Tanjug/Ap

Ovaj duel označio je početak sezone u Argentini, igrao se u okviru "Dijego Maradona Kupa", preimenovanog takmičenja u čast legende, čiji će vrhunac biti finale 17. januara.

Pobednik će obezbediti direktan plasman u Kopa Libertadores.

Što se tiče formata, četiri ekipe su smeštene u šest grupa, a u drugoj fazi igrače njih šest u dve grupe, a dve prvoplasirane sastaće se u velikom finalu. Inače, sezona u Argentini trebalo bi da krene u martu.

Strelci za Boku bili su Ramon Abila u 10. minutu i Sebastijan Vilja u 86, a između toga za goste su pogađali Federiko Giroti i Rafael Bore, u razmaku od samo tri minuta, za preokret i nadu gostiju da mogu doći do najveće pobede.

Meč nije mogao da prođe bez tenzija, zna se dobro koliko ovaj meč nosi tradicije, istorije i rivalstva sa sobom, pa su pre vremena utakmicu završili Kolumbijac iz Boke Horman Kampucano (58. minut) i na drugoj strani iskusni internacionalac Enco Perez (80. minut).

Čelsi je u padu, Mančester Siti „raste“ - očekuje nas pravi derbi na Stamfordu danas od 17.30, a za poraženog bi moglo da se kaže da definitivno ispada iz šampionske trke. Kvota na Čelsi je 3,05, na Mančester Siti 2,35, a na iks 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Mančester Siti.

Ne da Milan prvo mesto - protiv Lacija je iščupao tri boda u nadoknadi vremena, a danas (18.00) gostuje Beneventu, i planira da nastavi trijumfalni pohod. Kvota na dvojku je 1,67. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Benevento - Milan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA