≫ 

Gde je danas jedan od najvećih promašaja Zvezde: Našao Ronaldinja u izlasku, mediji ga ne prepoznaju

Za Elija Babalja mnogi nisu godinama čuli, a čak su i novinari u Australiji počeli da ga mešaju sa drugim fudbalerima

  • 3
Eli Babalj Eli Babalj u dresu Crvene zvezde; Foto: MN Press

Mnogo je igrača prošlo kroz Crvenu zvezdu u proteklih 10 godina, bilo je tu i mnogo promašaja, a kada bi se satavljao tim najvećih razočaranja, konkurencija bi bila paklena.

Jedno ime je posebno interesantno, Eli Babalj, od koga su se očekivale velike stvari na Marakani. Na kraju se ispostavilo da je Zvezda umesto "novog Viduke" ili "novog Vidića", kako su u to vreme najavljivali bivšeg reprezentativca Australije (zabeležio dva nastupa i dao dva gola), dobila "mačku u džaku".

Zvezda je u vreme jedne od najvećih kriza uspela da izdvoji 350.000 evra za obeštećenje, što za period 2012. godine i dugove koje je klub imao, kao i situaciju u kojoj se nalazio, nije bilo malo i može se porediti sa milionskim iznosom danas.

Međutim, učinak je bio osam mečeva i jedan gol u svim takmičenjima. Ono što je najviše odjeknulo kada je prisustvo Babalja na Marakani, bio je sukob na treningu sa Natanijelom Asamoom.

Zvao ga lično Robert Prosinečki, plaćen 350.000 evra, dao jedan gol

Eli Babalj Robert Prosinečki i Eli Babalj; Foto: MN Press

Kada je dolazio, kako je sam rekao, došao je na insistiranje Roberta Prosinečkog, koji je tada bio trener Zvezde. Posle njegovog poteza, odlučio je da prihvati da nastavi karijeru u Zvezdi.

- Kada vas pozove neko kao što je Robert Prosinečki, onda ne možete da kažete ne. Nisam očekivao da će me pozvati. Ipak, rekao mi je "zaista želim da dođeš", preneo mi planove i ambicije kluba i lako sam doneo konačnu odluku - rekao je Babalj prilikom dolaska u Zvezdu.

Prosinečki je brzo napustio ekipu, a zatim je klub preuzeo Aleksandar Janković, kod koga se Babalj nije naigrao, ali je uspeo da postigne jedini gol za Zvezdu u duelu protiv Smedereva.

Poslednji gol dao 2017. u Indiji, nema klub od decembra 2019. godine

Babalju je od dolaska u Zvezdu karijera krenula nizbrdo, iako se uspon tek očekivao. Prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Australije, debitovao i za A tim, a došao u crveno-bele sa dobrim preporukama i reputacijom, a onda je odjednom nestao.

Zvezda ga je već posle šest meseci vratila u Melburn Hart. Potom su sledile neuspešne misije u Holandiji, najpre u AZ Alkmaru, potom i Cvoleu. Imao je i problem sa povredama, pa se zatim ponovo vratio u Australiji, ovoga puta u Adelejd.

Imao je kratke epizode i u Češkoj u Mladoj Boleslav, a potom i u ATK iz Indije. da bi se na kraju ponovo vratio u Australiju, u Brizbejn Roar. Poslednji angažman imao je na Tajlandu u klubu Čainat. U nekoliko navrata duže je bio bez kluba. Jednom je pauza bila 7 meseci, jednom skoro godinu dana, a od poslednjeg angažmana nema klub od prvog decembra 2019. godine.

Bio na probi u Pertu krajem novembra 2020, mediji u Australiji ga pomešali sa drugim igračem

Iako igra na poziciji napadača, Babalj ima skromnu statistiku. Na ukupno 102 utakmice u karijeri, postigao je 28 golova. Poslednji gol dao je još 2017. godine dok je igrao u Indiji.

Poslednje informacije o Babalju stigle su iz Australije, kada je trenirao sa Pert Glorijem i pokušao da se nametne i izbori za ugovor. Pošto od 13. novembra 2020. kada je to javljeno, nije bilo novih informacija, očigledno je da tu nije napravljen nikakav pomak.

Interesantno je i da su ga u jednom listu u Australiji pomešali sa napadačem Perta, Džonatanom Aspropotamitisom, pošto su u članku o njemu postavili na naslovnoj strani, kao i na strani gde je taj tekst, sliku Elija Babalja.

Nije aktivan ni na društvenim mrežama, a od fotografija koje se mogu videti na njegovom Facebook profilu, poslednju je objavio 20. juna 2019. godine, a tamo se pohvalio i fotografijom sa legendarnim Ronaldinjom.

Pogledajte u galeriji kako izgleda sada, i neke od njegovih fotografija dok je bio na Marakani.

Video: Ronaldinjo oslobođen posle hapšenja zbog lažnog pasoša u Paragvaju

Liverpul je vezao dva remija, i Mančester Junajted ga je stigao, a večeras (21.00) Klopov tim gostuje Sautemptonu koji je do sredine decembra igrao sjajno, ali je onda vezao četiri kola bez pobede. Kvota na dvojku je 1,70, dupla šansa 1X je 2,14, dok je kvota na GG3+ 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sautempton - Liverpul

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trt

    4. januar 2021 | 13:10

    Na 2 utakmice 2 gola ne da nije lose nego koliko znam to je 100 postotni ucinak.U cemu je bio pravi problem?Imao je dobrog menadzera pa niste mogli da ga muljate i onda ste ga proglasili ta promasaj?

  • 534

    4. januar 2021 | 14:13

    Takav prosek nema ni Mesi ni Ronaldo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA