Cirkus u Bosni prilikom izbora selektora: Šta se to dešavalo na sednici u Sarajevu?

Zmajevi i dalje bez selektora, iako je Bugarin Petev bio viđen na tom mestu

  • 1
Vico Zeljković Printskrin: Youtube/SportSport

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trebalo je 4. januara da dobije novog selektora, ali tamošnji mediji javljaju da je tokom dana, citiramo, viđen cirkus i da se uopšte nije glasalo za naslednika Dušana Bajevića.

Naime, sednica Izvršnog odbora FS BiH je prekinuta u trenutku kada su čelnici Saveza trebalid a daju podršku Bugarinu Ivajlu petevu koji je očigledno dobio prednost nad preostalim kandidatom Sergejom Barbarezom.

Međutim, glasanje nije održano i sednica je prekinuta jer na njoj nije bio prvi čovek FS BiHG Elvedin Begić.

- Imamo jednu jako lošu situaciju, odnosno katastrofalnu, jer aktuelni predsednik Begić je kriv za propast današnje sednice jer nije želeo da se izabere selektor. Moram da pojasnim neke stvari javnosti. Bilo je puno natpisa o samim kandidatima i procesu vođenja do izbora selektora. Formirana je Komisija koja je naknadno formirala stručnu komisiju koja treba da predloži određene kandidate i da ta komisija od tih kandidata izabere one kandidate za koje smatra da su najbolji - rekao je član Saveza Vico Zeljković i dodao:

- Taj posao je odrađen do kraja. Spahić i Misimović su dali dva predloga - Barbareza i Peteva, a onda je posao bio da se ide do kraja i da se izabere jedan od dva kandidata. Komisija od pet članova, izuzev Begića, donela je odluku da Petev bude predlog za selektora. Na kraju smo imali sednicu Izvršnog odbora, ali nismo stavili predlog na glasanje jer nam je rečeno da je Begić napravio sastanak telefonski i gde je isprezentirao da to nije bošnjaki interes da Petev bude izabran.

Podsetimo, jedan od kandidata Zmajeva bio je i Slavoljub Muslin, kao i Mladen Krstajić koji je tokom dana promovisan u novog trenera TSC-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA