Još jedan igrač na Ostrvu nezadovoljan novim ugovorom: Posle De Brujnea, na noge se digao Vajnaldum

Moraće Liverpul da ponudi bolje uslove svom fudbaleru, ako želi da ga zadrži na leto

  • 1
Đorđino Vajnaldum Foto: AP/Tanjug

Sve je više fudbalera koji ne žele da potpišu produžetak ugovora sa svojim ekipama. Poslednji takav je Žoržinjo Vajnaldum, koji nije bio zadovoljan ponudom koju su pred njega stavili čelnici Liverpula.

On je ušao u poslednjih šest meseci ugovora sa Redsima i već sada može da potpiše za nekog drugog bez dozvole sadašnjeg kluba i da ode na leto bez ikakvog obeštećenja. Muke oko dogovora traju više od godinu dana, a dve strane su već bezbroj puta bezuspešno pregovarale oko nastavka saradnje.

Liverpul želi da ga zadrži, Vajnaldum želi da ostane, ali ne pod ovakvim finansijskim uslovima koji su mu ponuđeni. Brojke nisu dospele u javnost, ali britanski mediji pišu da on nije zadovoljan ni sumom, pa ni dužinom ugovora. Redsi su poželeli da ga „kaparišu“ na još dve godine, što je za Holanđanina bilo uvredljivo.

Trenutno zarađuje 75.000 evra nedeljno, što je oko 4.000.000 evra godišnje, i to bruto. Neto je nešto duplo manja, pa Vajnaldum želi da se to nekako popravi, jer trenutno zarađuje tek nešto više od rezervista poput Takumija Minamina. Čak 14 igrača u postavi je bolje plaćeno od njega.

No, Liverpul je odlučan u nameri da ostavi Vajnalduma bez većeg povećanja, jer mu je već 30 godina i veliko je pitanje koliko može da „isporuči“ u narednim godinama. U prikrajku čitave priče vreba Barselona, želi ga Kuman u svojim redovima, ali će dosta toga zavisiti i od situacije u katalonskom klubu.

Video: Stanojević žali zbog zimske pauze: Posle ovakvih pobeda ne ide vam se na odmor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    6. januar 2021 | 18:27

    Joj kako bih ja vas u rudnik da radite po 12 sati dnevno. Zaradjuje covjek 75000 e nedeljno,malo li je?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA