≫ 

Mančester je plav: Stouns i Fernandinjo spustili "Đavole" na zemlju, Gvardiolin Siti igra ozbiljno!

Matić celo polufinale Liga kupa presedeo na klupi za rezerve

  • 0
Manchester United, Manchester City Foto: Tanjug/AP

Mančester Siti i Pep Gvaridola povratili su oreol vladara ovim podeljenim gradom velikim trijumfom u polufinalu Liga kupa Engleske nad Junajtedom nasred Old Traforda od 2:0.

Strelci za trijumf Građana i plasman u finale, gde ih čeka Totenhem, bili su Džon Stouns u 49. i Fernandinjo u 82. minutu. Oba puta užasno je reagovala odbrana "Crvenih đavola" posle prekida, što su spretni defanzivci Sitija znali da iskoriste.

Za razliku od prethodnog derbija odigranog pre nekoliko nedelja na istom mestu kada nije bilo ni golova ni pravog fudbala ovog puta smo videli moćan Siti, ekipu koja je dostigla top formu i koja trenutno igra najbolji fudbal u Engleskoj.

Kao protiv Čelsija pre nekoliko dana i ovog puta je Gvardiolin tim dominirao tokom celog meča, a snažni sastav koji je izveo Solskjer je samo u prvih desetak minuta mogao da se nosi sa Građanima. Dali su domaćini pogodak već u 3. minutu, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda i to je bilo to od njih na ovom meču.

Siti je uštopovao Bruna Fernandeša koji je imao samo jednu izglednu šansu na početku utakmice kada mu je Zek Stefen skinuo šut, dok Mančester Junajted u drugom poluvremenu nije ni imao priliku da zapreti.

Koliko god dobro igrao u Premijer ligi i držao vrh tabele sa Liverpulom, Mančester junajted je večeras pokazao da ipak još nije na potrebnom nivou kako bi se upustio u trku sa izuzetno kvalitetnim komšijama.

Posle svega viđenog dalje ide bolji tim koji će se 25. aprila na Vembliju protiv Pevaca i Žozea Murinja boriti za prvi trofej u sezoni, a koji su osvojili u poslednje tri vezane sezone.

Nemanja Matić je presedeo čitav meč na klupi za rezerve Mančester Junajteda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA