≫ 

Magija FA kupa u doba korone: Runi ispao od šestoligaša, Everton se mučio, otpao i Veljko Paunović

Nastavljene borbe u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu

  • 0
Čorli Taun - Derbi, FA kup Foto: Printscreen/Streamja

Treća runda FA kupa donela je nekoliko zanimljivih rezultata, ali je opšti utisak da se niko ko je ispao neće preterano potresti zbog toga.

U jeku pandemije korona virusa dobro je da se uopšte igra fudbal u Engleskoj, makar i sa šarenim timovima koji pružaju priliku autsajderima za velika iznenađenja.

Najveće, barem na papiru, priredio je maleni Čorli Taun, šestoligaš iz Lankašajra, koji je eliminisao drugoligaša Derbi Kaunti, tim koji sa klupe predvodi legendarni Vejn Runi.

Domaćin je slavio sa 2:0, mada treba istaći i da su popularni Ovnovi zbog velikog broja zaraženih igrača prvog tima igrali sa omladincima i rezervnom postavom.

Runijev tim je igrao vrlo loše, a za 90 minuta samo je dva puta šutirao na gol niželigaša koji je uložio maksimalan napor da organizuje utakmicu nakon što je pao ogroman sneg u ovom delu Engleske.

Iz FA kupa već na startu ispao je i srpski stručnjak Veljko Paunović. Njegov Reding poražen je u Lutonu sa 1:0, pa Rojalsi sada mogu na miru da se posvete borbi za plasman u Premijer ligu.

Norič je pobedom od 2:0 kod kuće izbacio Koventri, a Notingem Forest minimalnim trijumfom eliminisao Kardif, dok je Milvol rutinski pobedio petoligaša Boram Vud kao gost sa 2:0.

Premijerligaš Everton se namučio sa trećeligašem Roteramom pošto je meč otišao u produžetke. U regularnih 90 minuta bilo je 1:1, mada je domaćinu VAR poništio gol zbog ofsajda u 87. minutu. Pogodak za prolaz "Karamela" u narednu rundu dao je Abdulaj Dukure u 93. minutu.

Karlo Anćeloti je na ovom meču promešao karte i izveo kombinovani sastav što se odrazilo i na utisak koji su njegovi igrači ostavili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA