≫ 

Velika sramota Bijelsinog Lidsa u FA kupu: Premijerligaš ispao od tima koji vredi 80 puta manje!

Nova magija u FA kupu...

  • 0
FK Totenhem - FK Lids Foto: Tanjup/AP

Juče drugoligaš Derbi, a danas i premijerligaš Lids je završio na naslovnim stranama engleske štampe posle nove blamaže u najstarijem takmičenju na svetu.

Ekipa Marsela Bijelse doživela je sramotu na gostovanju u Krouliju protiv četvrtoligaša koji je trijumfom od 3:0 prošao u narednu rundu FA kupa.

Bez obzira što na jug Engleske ove nedelje nisu doputovali golman Melije, odnosno standardni prvotimci Stjuart Dalas i Patrik Bamford, i što je Argetninac izmešao tim i ubacio nekoliko juniora, izdanje premijerligaša bilo je sramotno.

Sramotan je bio i iskusni španski golman Kiko Kasilja (34) koji je kiksom poklonio drugi gol četvrtoligašu i omogućio mu da zabeleži jednu od najvećih pobeda u istoriji kluba. Sasvim zasluženo.

Skockani u 4-5-1 formaciju strpljivo su fudbaleri iz Zapadnog Saseksa sačekali prilike i iz kontri u drugom poluvremenu uništili tim koji obično zadaje dosta problema premijerligašima.

Krouli Taun, tim koji po Transfermarktu vredi čak 80 puta manje od Lidsa, drugi put u istoriji se plasirao u 4. rundu FA kupa.

Ako vam imena njihovih igrača nešto znače, golove za veliki trijumf malenog kluba postigli su Carula u 50, Nadesan u 53 i Taniklif u 70. minutu.

Rezultati 3. runde FA Kupa

Barnsli - Tranmer 1:0

Bristol Siti - Portsmut 2:1

Čelsi - Morekamb 4:0

Čeltenam - Mensfild 1:1

Krouli - Lids 3:0

Mančester siti - Birmingem 3:0

Marine - Totenhem 18:00

Njuport - Brajton 20:45

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA