≫ 

Ovakvu asistenciju odavno nismo videli: Petom preko odbrane Ajaksa, Zahavi ovo nije smeo da promaši

Majstorski...

  • 1
psv ajaks

Foto: printscreen

Ajaks i PSV Ajndhoven su odigrali derbi 15. kola holandske lige, prvoplasirani protiv drugoplasiranog, a posle zanimljivih 90 minuta bilo je nerešeno - 2:2 (1:2).

Oba gola gostiju stigla su u režiji prekaljenog finišera Erana Zahavija, prvi već u 2. minutu, i to nakon genijalne asistencije Donijela Malena - petom.

Holanđanin je na sjajan način uposlio saigrača, na pas iz dubine, pratio je kretanje Zahavija i njegovo ubacivanje kroz poslednju liniju Ajaksa, a onda je usledio potez dana, potez nedelje, može biti i meseca: majstorsko odigravanje petom za Izraelca preko glave defanzivca Ajaksa i rutinska egzekucija napadača.

 

Ova dva igrača su iskreirala i drugi gol gostiju, ponovo je Malen bio asistent, a Zahavi strelac, za opipljivije vođstvo i trenutno preuzimanje liderske pozicije na tabeli holandskog šampionata.

Ipak, probudili su se "Kopljanici" u nastavku, prevashodno zahvaljujući srpskom reprezentativcu Dušanu Tadiću, koji je najpre pogodio stativu, a nedugo potom asistencijom "spojio sa golom" Kvinsija Promesa za 2:1 u 40. minutu.

Srbin je u toj situaciji efektno, kroz noge, probacio loptu direktnom čuvaru, pre nego što je pronašao Promesa na petercu.

Konačnih 2:2 postavio je Brazilac Entoni u 65. minutu i to na asistenciju debitanta Sebastijana Alea koji je pre nekoliko dana stigao iz Vest Hema u Amsterdam. Tako je Ajaks sačuvao lidersku poziciju posle ovog kola.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA