Murinjo i Pevci u vašem komšiluku: U Krozbiju kao u Ivanjici, sa krovova se gledale zvezde Totenhema

Istorijski dan za Fudbalski klub Marin

  • 0
Fudbal Tottenham, Tetenhem Foto: Tanjug/AP

Velikom, gotovo istorijskom danu, svedočili su žitelji engleskog mesta Krozbi, Mersisajd, u nedelju, jer im je u goste stigao slavni Žoze Murinjo i njegovi igrači koje je izveo na duel FA Kupa protiv lokalnog kluba Marin, koji se takmiči u osmoj ligi.

Bio je ovo praznik za ovo mesto od pedesetak hiljada stanovnika, dugo nisu imali ovako uvažene goste, stoga je i zavaladala prava euforija u danima pre meča, o čemu svedoči podatak da je kupljeno skoro 20.00o virtuelnih ulaznica za utakmicu.

Fudbal Tottenham, Tetenhem Ljubitelji fudbala u Krozbiju čekaju dolazak autobusa sa igračima Totenhema Foto: Tanjug/AP

Inače, stadion Marina prima nešto više od 3.000 navijača, danas je zbog kovid mera bio prazan, ali su se oni najuporniji naravno snašli, pa su sa obližnjih krovova i terasa, neko odmah uz stadion, sa ograda, pratili meč renomiranog rivala i svog lokalnog kluba.

Na kraju, očekivano, ubedljiva pobeda gostiju od 5:0 i prolaz u 4. kolo najstarijeg takmičenja na svetu, koje je upravo zbog ovakvih mečeva najomiljenije na Ostrvu.

Gosti su već do poluvremena napunili mrežu amatera, strelci su bili Karlos Vinisijus tri puta, i Lukas Moura jednom, a onda i u nastavku još jednom - i to je bio trenutak za istoriju Totenhema.

Naime, strelac petog gola bio je Alfin Divajn, koji je sa 16 godina i 163 dana "duplirao" rekrod "Pevaca" kao najmlađi igrač i najmlađi strelac za seniore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA