Lopetegi ostavio noćnu moru iza sebe: U Sevilji mu veruju, ugovor produžen do 2024. godine

Iskusni stručnjak pokušaće da Sevilji podari novi trofej u tekućoj sezoni

  • 0
Đulen Lopetegi Foto: Tanjug/AP

Došli su lepši dani u životu Đulena Lopetegija. Stručnjak koji je imao dve izuzetno turbulentne godine kao trener sreću je definitivno pronašao u Sevilji, i to nakon što su ga precrtali sa klupe Španije dva dana pred prethodni Mundijal, a potom oterali i sa klupe Real Madrida.

On je sa Seviljom produžio ugovor sve do 2024. godine, a klub je zvanično potvrdio ovu vest sinoć. Lopetegi je preuzeo španski tim 2019. godine, uspeo da ih odvede u Ligu šampiona, a potom je nakon eliminacije osvojio Ligu Evrope.

Trenutno se nalaze na šestom mestu u Primeri nakon pobede protiv Real Sosijedada u subotu (3:2). Stručnjak ističe da mu je izuzetno drago što mu je ukazano poverenje na tako dug period.

- Velika je motivacija. Želimo da Sevilja bude još bolja. Biće potrebno mnogo posla da snovi postanu stvarnost – rekao je Lopetegi po potpisivanju novog ugovora.

A podsetimo, ni Španci, pa ni Real nisu pronašli neke lepe dane nakon što su ga oterali sa klupe. I dok je Furija poražena na startu Svetskog prvenstva u Rusiji od Portugala, Real nije uspeo da pronađe onu lepršavu igru koja ga je krasila godinama unazad.

Inače, Lopetegi je trenutno izjednačen po najboljem procentu pobeda, odnosno mečeva bez poraza na klupi Sevilje. Jedini koji može da se pohvali istim podatkom jeste Huande Ramos.

Video: Stanojević: Ne pamtim da je u ekipi bilo 10, 11 igrača iz Omladinske škole, sve će biti kako treba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA