Planska ekspanzija da bi se izigrali propisi: Mančester Siti preuzeo još jedan klub u Južnoj Americi

"Građani" sada drže čak 11 timova širom sveta pod svojom kapom

  • 3
FK Bolivar, Mančester Siti Foto: Printscreen/You Tube

Engleski vicešampion Mančester Siti nastavio je sa ekspanzijom svoje Siti Fudbalske Grupe, čiji je novi, 11. član postao Bolivar, najuspešniji klub u Boliviji i redovni učesnik Kopa Libertadores.

Ovaj brak će pomoći "Građanima" da obezbede radne dozvole za fudbalere iz Južne Amerike pod novim uslovima koji su stupili nedavno na snagu.

Bolivijska liga je jedna od težih iz koje će fudbaleri moći da dobiju radnu dozvolu, ali ukoliko Bolivar bude uz pomoć Sitija postao dominantna snaga u fudbalu u Južnoj Americi i učesnik završnice u Kopa Libertadores ili Kopa Sudamerikana, i taj će problem biti rešiv.

Saradnja sa Bolivarom omogućiće Mančester Sitiju i jaku skauting mrežu u ovom regionu sveta. Čak i ako ne mogu da obezbede radne dozvole nekim igračima, uvek mogu da ih pošalju na pozajmice u neki od klubova unutar Siti Fudbal Grupe kojih ima trenutno deset.

- Osim što ćemo podržati ambicije Bolivara, imamo priliku i da naučimo nešto od njih. Naš rad u Boliviji će sigurno poboljšati poznavanje južnoameričkog fudbala i produbiti mrežu u ovom regionu - istakao je izvršni direktor Siti Fudbal Grupe Feran Sorijano.

Zanimljivo i da je predsednik Bolivara Marselo Klaure jedan od suvlasnika Đirone, kluba koji se takođe nalazi pod šapom "Građana" i koji je takođe posrednik u ovom sporazumu.

U ovom delu sveta Mančester Siti već ima jedan klub pod svojim nadzorom, a to je urugvajski Montevideo Siti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA