≫ 

Pobeda za najboljeg trenera decenije: Atletiko tukao Sevilju i povećao prednost na vrhu Primere

Još jedna sjajna partija "Jorgandžija" u derbiju i rutinska pobeda - 2:0

  • 0
Fudbal atletiko Liverpul Foto: Tanjug/AP

U danu kada je njihov trener Dijego Simeone proglašen za najboljeg u protekloj deceniji po podacima Međunarodne federacije za fudbalsku istoriju i statistiku, Atletiko Madrid je ugostio Sevilju u zaostaloj utakmici Primere i slavio sa 2:0.

Golove za “Jorgandžije” postigli su Anhel Korea u 17. i Saul Njigez u 76. minutu. Kod prvog gola Tripije je sa desne strane proigrao Koreu, koji se na 15-ak metara od gola okrenuo i poslao loptu u bliži ugao gola gostiju iz Sevilje.

Kod drugog pogotka, ispala je prilično lako poslednja linija gostiju, Markos Ljorente je munjevito prošao po desnoj strani, vratio do Saula koji je bio na ivici kaznenog prostora odakle je majstorski poslao loptu u levi ugao golmana Bona.

Atletiko je na ovaj način samo učvrstio lidersku poziciju, pa sada posle 16 utakmica ima 41 bod, dok najbliži pratilac Real Madrid iz 18 odigranih mečeva ima 37.

Ivan Šaponjić (Atletiko) i Nemanja Gudelj (Sevilja) presedeli su čitavu utakmicu na klupama za rezerve.

Ranije danas Granada je pobedila Osasunu sa 2:0, pogotkom Luisa Havijera Suareza Čarisa u 22. minutu i autogolom Serhija Erere u prvom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA