≫ 

Potpuni spektakl u polufinalu Kopa Libertadores: River "ubio" Palmeiras, ali ispao, VAR prelomio meč

Argentinski velikan slavio 2:0 u gostima, ipak Brazilci prošli u finale zbog pobede od 3:0 u prvoj utakmici

  • 6
FK Palmeiras - River Plate Foto: Tanjug/AP

Sjajan meč odigrali su fudbaleri River Plejta, to se ne može reći i za ekipu Palmeirasa, u revašu polufinala Kopa Libertadores, ali su ipak Brazilci prošli dalje, u meč za trofej, gde ih čeka bolji iz duela Boka Juniors - Santos (prvi duel završen bez golova).

Posle burnih 90 i "kusur" minuta, na kraju 2:0 za goste, što, im, ipak nije bilo dovoljno da anuliraju veliki deficit iz prvog meča od 3:0.

Izvukli su "živu glavu" igrači domaćeg tima u bukvalnom smislu te reči, uljuljkani u veliku prednpst iz prvog meča kao da su samo čekali da prođe drugih 90 minuta pa da slave, što je moglo da bude kobno po njih.

FK Palmeiras - River Plate Foto: Tanjug/AP

Na drugoj strani, tim Marsela Galjarda odigrao je kao u transu, vodio 2:0 već posle prvih 45 minuta, postigao i treći gol, no ipak je on poništen zbog inervencije iz VAR sobe jer se radilo o ofsajdu, i na sve to u 73. minutu gosti su ostali bez Rohasa - ali su i sa desetoricom, do kraja meča, kidisali na odbranu rivala.

Robert Rohas i Rafael Bore su bili strelci za River, za obećavajućih 2:0 pred nastavak meča i veliku brigu, čak i paniku u redovima brazilskog tima.

Burno je bilo u nastavku meča.

Palmeiras je izgledao nemoćno, gotovo obezglavljeno,  u 75. minutu je ponovo VAR intervenisao, gledao se penal za River, Brazilci su bili u stanju šoka, ali je sudija na kraju procenio da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu, pa je Palemiras "preživeo" golgotu, međutim imao je ispred sebe paklen zadatak da se odbrani od naleta Rivera.

Pogledajte gol koji je Riveru poništen zbog ofsajda u 52. minut, za nesuđenih 3:0.

Do kraja su gosti pokušavali svim silama da dođu do egala, imali su i odličnih šansi, ali nisu uspeli da postignu pogodak koji bi ih odveo u produžetke...

Na kraju, konstatacija da se Palmeiras posle 20 godina plasirao u finale najvažnijeg južnoameričkog klupskog takmičenja.

Inter je u poslednja dva kola bez pobede, a danas (15.00) ide na gostovanje Fiorentini, u kojoj blista Dušan Vlahović. Nerazurima su tri boda preko potrebna kako im Milan ne bi odmakao, a kvota na dvojku je 1,80, dok je dupla šansa 1X 2,02. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fiorentina – Inter.

Virus korona poremetio je fudbalski kalendar, pa se tako večeras (21.00) igra Superkup Francuske i sastaju se PSŽ i Marselj. Parižani su u dobroj formi i ulaze u ovaj meč kao favoriti – kvota na keca je 1,45, a na kombinazziju 1&3+ 1,88. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za PSŽ – Marselj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA