≫ 

Igraće se brazilsko finale! Santos razmontirao Boku u revanšu i zakazao susret sa Palmeirasom

Tri gola primio je argentinski tim u revanšu i poslao Brazilce u borbu za trofej Kopa Libertadores

  • 1
Fudbaleri Santosa Foto: Youtube / Printscreen

Palmeiras je dan ranije sastavio prvi deo slagalice, a Santos ga je kasno noćas kompletirao. Gledaćemo brazilsko finale u okviru Kopa Libertadores, pošto je nekadašnji tim legendarnog Pelea uspeo da savlada Boku na svom terenu sa ubedljivih 3:0 (1:0). Podsetimo, na prvom meču u Argentini nije bilo golova.

Pre svega treba istaći da je velika šteta što nije bila dozvoljena publika na ovom susretu zbog već poznate situacije sa koronavirusom, jer bi verovatno sve „skakalo“ od euforije. Ovako, pred praznim tribinama ostali smo uskraćeni za taj navijački užitak, ali kvalitetan fudbal nije izostao, pre svega onaj domaće ekipe.

Mogao je Santos da povede već nakon nekoliko sekundi, pošto je Marinjo u uvodnom minutu utakmice pogodio desnu stativu. Videlo se da su domaći ušli u meč sa boljom energijom i željom da slave protiv favorizovane Boke. I to im se isplatilo već u 17. minutu kada je Pituka iskoristio smušenost odbrane gostiju i doveo Brazilce u vođstvo. Tim rezultatom se otišlo na veliki odmor.

Već u četvrtom minutu nastavka, Santos je došao do još veće prednosti. Bila je to sjajna individualna akcija Jefersona Solteda, koji je probio po levoj strani terena, a onda „zavrnuo“ loptu u suprotni ugao. Golman nije imao nikakve šanse posle takvog šuta.

Ako je uopšte i bilo neke dileme oko toga ko će dalje, uspeo je da je otkloni Lukas Braga već u 51. minutu. Marinjo je uspeo sjajno da se izbori za prostor u kaznenom prostoru, servirao je loptu Brazilcu kao na tacni na petercu, a ovome odatle nije bilo teško da savlada protivničkog golmana.

Boka je tada već polako počela da gubi i živce. Frank Fabra je u 56. minutu napravio veliku glupost, pošto je kako ponovoljeni snimak to pokazuje možda i namerno zgazio Marinja. Sudija to nije propustio da kazni zasluženim crvenim kartonom, pošto je fudbaler domaćih ostao da leži na travi u bolovima.

Do kraja meča promene rezultata nije bilo. Dobrih prilika bilo je na obe strane, pošto su Salvio i Tevez mogli da donesu Boki počasni gol, dok su na drugoj strani Marinjo, Mota i Horhe mogli dodatno da dotuku Argentince u samoj završnici.

Veliko finale između Santosa i Palmeirasa zakazano je za 30. januar na čuvenoj Marakani u Rio de Žaneiru. Santos do sada ima tri osvojene titule u Kopa Libertadores (1962, 1963. i 2011. godine) i može da postane prvi tim koji je četiri puta osvajao prestižni trofej. Sa druge strane, Palmeiras je samo jednom osvajao titulu pobednika – 1999. godine.

Video: Stanojević: Ne pamtim da je u ekipi bilo 10, 11 igrača iz Omladinske škole, sve će biti kako treba

Arsenal se u jednom trenutku nalazio blizu zone ispadanja, ali je pobeda u derbiju nad Čelsijem preokrenula stvari, usledila su još dva trijumfa, a večeras (21.00) protiv Kristal Palasa Tobdžije imaju priliku da vežu četvrtu pobedu u Premijer ligi. Kvota na keca je 1,67. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal – Kristal Palas

Barselona je posle penala eliminisala Sosijedad, a hoćemo li u finalu Superkupa Španije gledati El Klasiko znaćemo posle večerašnjeg (21.00) drugog polufinala Real – Bilbao. Kvota na Kraljevski klub je 1,72, dok je dupla šansa X2 2,11. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid – Bilbao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    14. januar 2021 | 12:50

    Mislite prvi brazilski klub sa 4 titule? Posto Indepediente ima 7 titula a Boka 6...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA