Tvrdoglavi Laurentis ne spušta cenu Miliku, Marselj želi da se nađe na pola puta

Potpuna zavrzlama oko transfera Poljaka u francuski klub

  • 0
Arkadijuš Milik Foto: Youtube / Printscreen

Još odavno je jasno da za Arkadijuša Milika više nema mesta u sastavu Napolija. Stavio ga je italijanski klub na transfer listu, međutim očigledno da je odredio i visoku cenu koju zainteresovani moraju da plate, a ona glasi – 15.000.000 evra. Složićete se, zaista mnogo uzimajući u obzir da Poljaku ugovor ističe već na leto.

Jedan po jedan, klubovi su se povlačili iz pregovora, pa je tako knjiga sada spala samo na jedno slovo. Olimpik Marselj je jedini zainteresovan da dovede Milika u svoje redove, ali se već dobre dve nedelje dogovara sa Napolijem oko visine obeštećenja. I dok je predsednik italijanskog tima, Aurelio de Laurentis odlučan u nameri da od Poljaka zaradi tačno 15.000.000 evra, ta ideja se ne sviđa Francuzima, koji su isprva ponudili između 5.000.000 i 7.000.000 evropskih novčanica.

To, ipak, nije u potpunosti odbilo čelnike Marselja, koji sada nude između 7.000.000 i 8.000.000 evra uz bonuse, što bi ukupno moglo da dođe do cifre od 10.000.000 evra. U Francuskoj se nadaju da će tvrdoglavi Laurentis popustiti i da će Milik pojačati klub sa Azurne obale.

U Italiji, pak, tvrde da rade sve kako bi prodali Poljaka, ali da je problem na drugoj strani.

- Milik? Njegovi agenti imaju dozvolu da rade na prodaji, znam da trenutno pregovaraju sa više klubova. Želimo da nađemo rešenje – rekao je Kristijan Đuntoli, sportski direktor Napolija.

Potpuno začuđujuće, stranu Napolija drži i predsednik Fudbalskog saveza Poljske, Zbignjev Bonjek, koji kaže da Milik neće ići na Euro ukoliko ostane u italijanskom klubu, jer je neophodno da igra.

- Ako ostane u Napoliju posle januara, normalno je da on neće ići na Evropsko prvenstvo. Izuzetno me je iznenadila čitava situacija i razumem Napoli, koji je već učinio dosta toga za Milika – kaže Bonjek.

Poljak je doveden u Napoli 2016. godine kao zamena za Gonzala Iguaina iz Ajasa za 32.000.000 evra. Od dolaska Đenara Gatuza on je van startne postave, a za ovu sezonu nije ni prijavljen, jer nije želeo da potpiše novi ugovor.

Video: Stanković: Znači nam rad na Kipru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA