Deset najvećih evropskih klubova na gubitku od milijardu evra, Embape najvredniji igrač sveta

Rezultati studije pokazali su da se finansijski najmoćniji klubovi sveta nose sa velikim gubicima

  • 0
real madrid Foto: Tanjug/Ap

Dvadeset najvećih evropskih klubova izgubilo je više od milijardu evra u prošloj godini, dok su cene igračima pale za 10 odsto zbog pandemije korona virusa, pokazala je studija KPMG.

Sida Lou, koji piše za Gardijanovu sportsku rubriku, navodi izveštaj koji se fokusira na osvajače titula u šest najjacih liga Evrope, pa tako Juventus, Pari Sen Žermen i Porto imaju dvocifren pad u prihodima, dok Bajern, Liverpul i Real Madrid imaju bolji finansijski učinak.

Real, Bajern i Liverpul su, naime, profitirali tako što je španski gigant imao prihod od 681 milion evra, Bajern 607 miliona, Liverpul 557 miliona.

Takođe, prema ovoj sveobuhvatnoj analizi fudbalskog ržišta, konstatovano je da je Kilijan Embape trenutno najvredniji fudbaler na svetu  i "težak" je 200 miliona evra.

Na lsiti od 10 najvrednijih fudbalera sveta, odmah iza Embapea, nalaze se još Rahim Sterling na drugom mestu (132.5 miliona) i Džejdon Sančo na trećem (130m).

Lionel Mesi je, prema trewnutnoj vrednosti, na 12. poziciji (101.3 miliona evra), Kristijano Ronaldo niej čak ni u prvih 50 igrača po tom kriterijumu - vredi "samo" 63.2 miliona evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA