Braga, Sporting... Ma, sve je to isto! Lacio uplatio 11.000.000 evra na račun pogrešnog kluba

Neverovatna priča vezana za transfer Pedra Neta iz Brage u Lacio

  • 0
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Iz rubrike „verovali ili ne“, ali Lacio je zaista napravio grešku o kojoj će se godinama pričati. Italijanski klub je 11.000.000 evra umesto na račun Brage uplatio Sportingu iz Lisabona za transfer Pedra Neta. I sve to zbog imena dva portugalska kluba.

Krive su, naravno, računovođe italijanskog kluba koje su pomešale Sporting Bragu i Sporting Lisabon, što su puna imena dva portugalska velikana. I prosto je pravo čudo kako niko u Laciju nije primetio da novac ide na pogrešnu adresu! Tek prva rata je legla na račun Sportinga iz Lisabona 2018. godine, a druga 2019. godine. Samo, Braga se bunila da novca nema pa nema, pa je pokrenuta dublja istraga gde su sva sredstva završila.

A Neto je u Lacio stigao na pozajmicu sa obavezom da bude otkupljen. Braga je najavila da će dobiti 12.000.000 evra, a da bi sve sa bonusima moglo da dogura i do 17.000.000 evropskih novčanica. Nakon toga Neto je prodat u Vulverhempton za 1.000.000 evra više.

Možda je na kraju najnepošteniji u čitavoj priči ispao Sporting iz Lisabona koji je ćutao i nadao se da će milioni ostati u njihovoj klupskoj kasi. Naravno, novac su morali da isplate na račun Brage nakon što je kiks otkriven.

- Nažalost, to je bila greška našeg finansijskog sektora. Do svega je došlo zbog toga što su pomešali imena klubova – izjavio je generalni sekretar Lacija, Armando Kalveri za Gardijan.

Video: Stanković: Znači nam rad na Kipru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA