FA Engleske i Premijer liga podigli glas: Fudbaleri, prestanite da se grlite!

Čelnici najjače lige na svetu apeluju igračima da poštuju propise

  • 0
FK Leeds - Burnley Foto: Tanug/AP

Fudbalska asocijacija Engleske i Premijer liga apelovale su fudbalerima da prestanu sa grljenjem prilikom proslave pogodaka kako bi se umanjio rizik od širenja zaraze korona virusom.

Proteklih dana sve je više zaraženih među profesionalnim fudbalerima, pojedine utakmice Premijer lige su otkazane, a čak se pričalo i o prekidu sezone pošto je na Ostrvu trenutno pik novog talasa.

Uočeno je na primer da se Fil Foden prilikom proslave gola protiv Brajtona u sredu grlio i ljubio sa saigračima, dok je Hari Kejn posle pogotka Fulamu držao distancu, udarajući rukom o ruke saigrača.

- Moramo da vodimo računa kakvu poruku šaljemo. Mi smo ljudi koje nacija posmatra u ova teška vremena i svi moramo da budemo odgovorni, da držimo distancu - izjavio je Kejn koji je nedavno postao otac, pa možda i zato više vodi računa.

FK Totenhem - FK Lids Hari Kejn izbegava grljenje sa saigračima: Foto: Tanjup/AP

FA Engleske je podsetio igrače na kovid protokol koji važi od juna i projekta restart, a koji su zaboravili. On predviđa žute i crvene kartone u slučaju ne pridržavanja mera distanciranja.

- Uz svo pridržavanje našeg protokola, zajedno sa aktivnim testiranjem, uvereni smo da ćemo završiti sezonu do maja kako je planirano. Fudbaleri moraju da budu odgovorni u kritičnom periodu i da poštuju sva Vladina pravila i protokole - saoptili su iz FA Engleske.

Kako će se preporuka sprovoditi videćemo narednih dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA